AKP'nin yeni genel başkan yardımcıları belli oldu

AKP'nin yeni genel başkan yardımcıları belli oldu

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Suriye'de düşürülen Rus uçağıyla ilgili değerlendirmede bulunan Çelik, AKP'nin yeni genel başkan yardımcılarını da açıkladı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Suriye'de düşürülen Rus uçağıyla ilgili "Rusya bizim düşmanımız, hasımımız değildir. Düşmanca bir tavır olarak değerlendirmek konuyu gerçekten saptırmak olacaktır. Türkiye'nin angajman kurallarını uygulama konusunda tereddüdü olmayacaktır." diyen Çelik, AKPi'nin yeni genel başkan yardımcılarını da açıkladı. 

Ömer Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Kimliği tespit edilemeyen uçak Türk hava sahasına girmiştir. İhlale devam edilmesi neticesinde, gerekli angajman kuralları içinde bu ihlale ateşle karşılık verilmiş ve uçak düşürülmüştür. Rusya, 'Hava sahasını ihlal etmediğimizi düşünüyoruz' dedi. Daha önce de F-4 uçağının düşürülmesinden sonra Türkiye angajman kurallarını ilan etmiştir. Bunun neleri içerdiği, ne tür ilkelere sahip olduğu bütün taraflara iletildi. burada şu akla gelmesin, angajman kuralları ilan edildikten sonra bu taraflara ilan edildi mi? Dolayısıyla, taraflarca bilinmeyen şey yok. Yaptığımız şey, kendi hava sahamızı egemenliğimizi korumakla ilgilidir.

Türkiye, hiçbir komşu devletin düşmanı ya da hasmı değildir. Bunun böyle düşmanca tavır, provokasyon gibi değerlendirilmesinin konuyu saptırmak olduğunu düşünüyoruz. Olan biten, kendi hava sahamızı korumaktan ibarettir. Bu, Rusya'ya dönük bir eylem de değildir. Hiçbir ülkeyi, komşu ülkeyi, hedef olarak görmüyoruz, tehdit olarak görmüyoruz. Bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti hava sahasının ihlal edilmesi halinde Türkiye'nin angajman kurallarını uygulamakta tereddüdü olmayacaktır. Uyarının karşılığını yerine getirilmezse gereği yerine getirilecektir. Angajman kurallarının ihlali halinde vur emri açıktır. Bu vazifenin de her devletin hakkı olduğunu ifade etmek isteriz. Burada ilk andan itibaren çeşitli temaslar söz konusu oldu. Bu temaslar neticesinde ortaya çıkan tablo Türkiye'nin haklılığını ortaya koydu. Biz, Suriye'de siyasi çözümün olması gerektiğini düşünüyoruz. Tek başına askeri çözümün herhangi bir çözüme varmayacağını düşünüyoruz.

Biz Suriye'de bir siyasi çözüm olmasını istiyoruz. Tek başına askeri bir çözümün başarılı olmayacağını düşünüyoruz. Suriye'de hür seçimler yapılmalı. Rusya'nın müdahalesiyle Suriye'deki işler daha da karıştı.

Türkiye'nin Türkmenler konusunda tavrı nettir, ayrılmaz bir bütündür. Türkmen davasına AK Parti hükümetlerinin katkıları olmuşur. Bazı önemli noktalar Türkmenler ve Muhalifler tarafında yeniden ele geçirildi. BM'ye gerekli çağrı yaptık.Türkmenlere anlamlı ve nitelikli bir destekte bulunuyoruz. Türkmenleri hiçbir zaman yanlız bırakmayız. Türkmenlere tehdit her nereden gelirse gelsin karşısında Türkiye'yi bulacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum