AKP’li vekil Erdoğan’ın sözlerini ‘Kandil açıklaması’ sandı

AKP’li vekil Erdoğan’ın sözlerini ‘Kandil açıklaması’ sandı

AKP’li Faruk Özlü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eyalet sistemi konusunda 2013’teki açıklamalarını Meclis’te isim vermeden okuyan HDP’li Garo Paylan’a “Kâğıdı eline Kandil mi verdi?” diye seslendi.

AKP Düzce Milletvekili Faruk Özlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eyalet sistemi konusunda 2013’teki açıklamalarını Meclis’te isim vermeden okuyan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’a “Kâğıdı eline Kandil mi verdi?” diye seslendi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre kürsüye gelen ve “başka bir siyasetçinin” görüşlerini açıklamak istediğini söyleyen HDP’li Paylan, AKP’li vekillere “Lüften dinleyin, buna da kızacaksınız biliyorum” diyerek 30 Mart 2013 tarihinde Başbakan olan Erdoğan’ın yaptığı açıklamayı ismini vermeden okudu:

“Dünyada gelişmiş ülkelere bakarsanız bunların hiçbirinde eyalet korkusu diye bir şey yok. Tam aksine, eyalet yapılanmaları o güçlü ülkelerde çok daha süratle kalkınmayı getiriyor. Bu güçlenme alametidir. Gelin bizim tarihimize, Osmanlı’ya baktığımız zaman Lazistan eyaleti, Kürdistan eyaleti var. Güçlü Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalıdır. Siz eyalet sisteminde de üniter yapıyı muhafaza edebilirsiniz. Belediye başkanlarını seçiyoruz da valileri niye halk seçmesin?”

Paylan’ın bu açıklamasına AKP’li vekiller tepki gösterirken AKP’li Faruk Özlü ise tutanaklara göre, “Kâğıdı eline Kandil mi verdi? Onu Kandil’de kim verdi? Kandil mi verdi?” diye sordu.

Paylan ise “Kandil mi tutturdu?’ diyorsunuz, değil mi? Bunu, 30 Mart 2013’te Erdoğan söyledi. ‘Kandil  mi tutuşturdu?’ diyorsunuz değil mi? Erdoğan tutuşturdu. Bakın, üzerinden daha iki yıl geçmedi, daha mürekkebi kurumadı” yanıtını verdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum