AKP'den CHP, MHP ve HDP’ye ‘dokunulmazlık’ ziyareti

AKP'den CHP, MHP ve HDP’ye ‘dokunulmazlık’ ziyareti

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili ilk ziyaretini CHP, MHP ve HDP gruplarını ziyaret etti.

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili bugün CHP ve MHP gruplarını ziyaret etti.

AKP, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında 13 milletvekili hakkında hazırlanan dokunulmazlık fezlekeleri için kulise başladı.

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili saat 14.30’da CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile bir araya geldi.

Görüşmede Bostancı’ya AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de eşlik etti.

Levent Gök: 83. maddede değişiklik yapılmalı

Görüşme sonrası açıklama yapan CHP’li Levent Gök, AKP’nin dokunulmazlıklarla ilgili tek maddelik anayasa değişikliği teklifi ile geldiğini açıkladı.

AKP’nin getirdiği öneriyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK üyelerine anlatacağını söyleyen Gök, “Sayın Naci Bostancı’nın şahsımı arayarak randevu talebinde bulunması üzerine görüşme gerçekleşti. Biz CHP olarak anayasanın 83. maddesinin değişimi ifade etmiştik. CHP kürsü dokunulmazlığı dışında bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını ifade etmektedir. 83. maddede değişikliğin yapılmasının daha doğru olacağını ifade ettik” diye konuştu.

Gök, ilgili parti organlarıyla görüştükten sonra yeniden bir araya geleceklerini ifade etti.

Oktay Vural: Samimi olarak katkı sunacağız

AKP heyeti saat 15.00’de de MHP ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural açıklamalarda bulundu. Vural, “AK Parti’nin bu önerisini kurullarımıza ve genel başkanımıza ileteceğim. Samimi olarak katkı sunacağız.” dedi.

Vural  toplantı sonrası şöyle konuştu:

“Bizim önerimizin hedefi, parlametoda atılacak adımların hangi hedeflerden geçeceğidir. 506 fezleke olmak üzere, terörle ilişkili olanları öne alıp, dokunulmazlığın kaldırımasını öneriyoruz. Samimi olarak katkı sunacağız. MHP olarak kendi görüşlerimizi ifade ettik. MHP’nin de bu önerisini somutlaştıracak bir irade beyanı iletilecektir.”

Önder: İlkesel tutumumuz net

AKP heyetini HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder karşıladı. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Önder, AKP’nin konuya ilişkin teklifini aldıklarını ifade etti.

Şu an HDP Eş Genel Başkanlarının, parti yöneticilerinin ve bütün vekillerin Newroz etkinlikleriyle ilgili seçim bölgelerinde olduğunu belirten Önder, “İlkesel olarak bu konuda daha önce ne dediysek, milim şaşmadan söylediklerimizin arkasındayız. Pratiğimiz de buna göre şekillenecektir. Biz bu meselenin kalıcı ve köklü bir revizyonla ele alınmasından yanayız; yani böyle geçici, bir defaya mahsus değil. Kürsü dokunulmazlığının dışında her türlü dokunulmazlığın bütün vekiller için geçerli olmamasından yanayız, kürsü dokunulmazlığı hariç. Bu bizim ilkesel yaklaşımımız. Hem pratik olarak hem de gereğini yapmak gerektiğinde, bu tutumumuzdan zerrece taviz vermeyeceğiz. Gelinen noktada bu getirilen teklifi, Newroz etkinliklerimiz bittikten sonra başta eş genel başkanlarımız, parti yetkili kurullarımız ve Meclis grubumuzda ayrıntılı olarak ele alıp cevabımızı bildireceğiz.” diye konuştu. (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.