AKP'den BDP'ye geçtiler

AKP'den BDP'ye geçtiler

Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Uzgörür (Neynik) Beldesi'nden AKP'den istifa eden belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri BDP'ye geçti.

MUŞ - Bulanık İlçesi'ne Bağlı Uzgörür (Neynik) Belde Belediye Başkanı Kerem Gündoğdu ve Meclis üyeleri Hanifi Sabanaver, Hüseyin Balıkçı, Abdurrahim Artan, Mehmet Çelik ve Cemal Koca AKP'den istifa ederek BDP'ye geçti.

Geçişle ilgili olarak BDP Bulanık İlçe binasında düzenlenen törene BDP Bulanık İlçe eş başkanları Mahinur Taş ve Rahmi Çelik, Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya, BDP'li yöneticilerin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Belediye başkanı ve meclis üyeleri salona girdiklerinde katılımcılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlanarak, birlik mesajları verildi.

BDP Bulanık İlçe Eşbaşkanı Rahmi Çelik, yıllarca başka partilerde yer almış ve yöneticilik yapmış kişilerin, Kürt halkı üzerinde geliştirilen politikalara daha fazla seyirci kalmayarak, BDP'ye geçtiğini belirtti. Parti olarak kapılarının herkese açık olduğunu ifade eden Çelik, "2011 yılı ve önümüzdeki seçimler Kürt halkı için anlam ve önemi çok büyük olan bir süreç, bölgede birçok yerde olduğu gibi seçimlerde Muş'ta da kazanmama gibi bir sorunumuz yoktur. İki dönemdir bölgede insanlarımızın bazıları 'AKP Kürt sorununu çözer' diye destekte bulunmuştur. AKP ise Kürt sorununu çözeceği yerine Kürtlere karşı bir savaş ilan etmiştir. Ama artık Kürtler vermiş oldukları bu emanet oylarını birlik ve beraberliğini göstererek, geri alacaktır" dedi. Çelik, katılımdan sonra Uzgörür Belediye Başkanı ve belediye meclis üyelerine de teşekkür etti.


Çelik'in konuşmasından sonra geçiş yapan belediye başkanı ve 5 meclis üyesine BDP Bulanık İlçe Eş Başkanı Mahinur Taş, BDP rozetinin alkışlar eşliğinde taktı. Belediye Başkanı Kerem Gündoğdu ise yaptığı kısa konuşmada bu güne kadar kendi halkımın yanında olmadığı için pişman olduğunu belirterek, "Beni doğru yola halkımın yanına getirmekte büyük payı olan BDP Uzgörür Belde Başkanı Abdulbari Gündoğdu ve beldedeki halkıma teşekkür ediyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Emek, Demokrasi ve Özgürlük bloğu Adayı Demir Çelik'in seçim çalışmaları kapsamında köylerde yapmış olduğu ziyaretler esnasında Rüstemgedik Belde Belediye meclis üyeleri Muhbek Hamarat, Ahmet Zencir ile Mollakent Belde Belediye meclis üyesi Elfi Doğan partilerinden istifa ederek BDP'ye katılmıştı. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum