AKP’de Şaban Dişli krizi: Partililer istifasını istiyor iddiası

AKP’de Şaban Dişli krizi: Partililer istifasını istiyor iddiası

Darbe girişiminin önde gelen isimlerinden Tümgeneral Mehmet Dişli’nin AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin kardeşi olması bazı partilileri huzursuz etti. AKP MKYK’sında bu yüzden kavga yaşandığı, Dişli’nin istifa etmesi istendiği iddia edildi.

Darbe girişiminde yer aldığı gerekçesiyle asker kardeşi tutuklanan AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin partililer tarafından istifasının istendiği iddia edildi.

Önceki gün toplanan AKP MKYK’da bazı üyelerin Şaban Dişli’ye “gereğini yap” dediği, Dişli’nin de bu sözler üzerine toplantı salonunu terk ettiği öne sürüldü. Cumhuriyet’teki haberde; Başbakan Binali Yıldırım’ın Dişli’ye sahip çıktığı belirtildi.

Yine iddialara göre AKP kulislerinde, 15 Temmuz’dan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kardeşi Mehmet Dişli’nin cemaatçi olduğuna ilişkin istihbarat notunun gittiği, bunun üzerine Erdoğan’ın yanına çağırdığı Dişli’nin bu iddiaları reddettiği de konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.