'AKP sözlü sınavlarla yandaşlarını kadrolaştırıyor'

'AKP sözlü sınavlarla yandaşlarını kadrolaştırıyor'

Büro Emekçileri Sendikası (BES): "Kamu emekçilerinin mağduriyetinin ortadan kaldırılması için adımlar atmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Merkezinde AKP'nin 13 yıllık iktidarı boyunca kamuda yaşanan eşitsizlik, adaletsizlik ve kadrolaşmaya ilişkin basın toplantısı gerçekleştirildi. Açıklamayı yapan BES Genel Başkanı Fikret Aslan, "Kamuya personel alımında ve kamu kurumlarında yapılan sınavlardaki mülakat uygulamaları AKP'nin kamuda yarattığı kadrolaşmanın en etkili aracı olarak kullanılmaktadır" şeklinde konuştu.

'Bilgi gerektirmeyen sorular soruluyor'

Adalet Bakanlığı tarafından açılan görevde yükselme sınavlarının 7 ya da 8 ay sürdüğüne değinen Aslan, mülakat sınavlarındaki soruların ise kamu emekçilerini dalgaya alırcasına sorulduğunu belirtti. Arslan, "Mülakat sınavlarına giren adaylara 'Mehmet Akif Ersoy'un doğduğu apartmanın adı nedir? 'Atatürk'ün cenaze namazını kim kıldırdı' gibi mesleki ve bilgi birikim gerektirmeyen sorular soruluyor" diyerek, AKP iktidarındaki kadrolaşmanın derinleştiğini hatırlattı.

'Sözlü sınav tamamlayıcı unsuru değil' 

Sözlü sınav uygulamasının yazılı sınav uygulamasının tamamlayıcı unsuru olamayacağına vurgu yapan Aslan, "Yazılı sınavda 60 ile 70 arasında yandaşlara sözlü sınavlarda 90 ya da 100 arasında puanlar verilmek suretiyle yazı işleri müdürlüklerine atanıyorlar. Ama kendi hakları ile 90 alan birçok emekçiye ise sözlü sınavda düşük puan verilerek elenmelerini sağlıyorlar" dedi.

"Tüm uyarılarımıza rağmen binlerce kamu emekçisi sözlü sınav uygulaması ile mağdur edilmeye devam ediyor" diyen Aslan, "Burada Adalet Bakanlığı'nın yargı emekçilerinin mağduriyetini ortadan kaldıracak adımlar atmaya davet ediyoruz" söyleminde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.