AKP kongresi başladı

AKP kongresi başladı

AKP, bugün yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongre sonrası, yeni Genel Başkanını ilan edecek. Davutoğlu, bugünkü kongrede Başbakan olarak son kez konuşacak. Binali Yıldırım, genel başkanlık için tek aday olacak.

AKP’nin genel başkanlık için tek aday Binali Yıldırım’ın olduğu 2. Olağanüstü Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mesajı ayakta dinlendi. Binali Yıldırım ise tribünleri Erdoğan’ın seçim şarkısı ‘Dombıra’ eşliğinde selamladı. 

AKP 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, Arena Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Arena Spor Salonu’nda yapılacak kongre için 6 bin davetiye basılırken, HDP’nin çağrılmadığı kongreye yabancı temsilciliklerden İsrail ve Mısır’a da davet gitmedi.

Kongrede CHP’yi Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, MHP’yi ise Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel temsil ederken, SP, BBP, HÜR DAVA, DP ve DSP’nin genel başkan yardımcıları, STK Genel Başkanları, yurt dışından gelen davetlilerin ismi okundu.

‘Kutlu yürüyüşe devam” sloganıyla başlayan kongrede salona Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım’ın fotoğrafları asıldı. Salonda Erdoğan, Davutoğlu ve Yıldırım’ın koreografileri de vardı.

Davutoğlu’nun yerine genel başkan seçilip başbakanlığı devralması beklenen Binali Yıldırım, tribünleri Erdoğan’ın seçim şarkısı ‘Dombıra’ eşliğinde selamladı.

Kongrede okunan Erdoğan’ın mesajı ise ayakta dinlendi.

Bozdağ: AK Parti Tayyip’in partisidir

Kongrede Divan Başkanı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi olduğunu söyledi.

AKP’nin siyasette dünya markası olduğunu bildiren Bozdağ, “AK Parti Tayyip’in partisidir. Ve öyle olmaya devam edecektir. Kurumsal olarak devam ettikçe Cumhurbaşkanımızı AK Parti’den, AK Parti’yi Cumhurbaşkanımızdan ayrı düşünmek mümkün değildir. Tek neferi vardır o da Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Seçilmiş Cumhurbaşkanı ile AK Parti hükümetinin uyum içinde çalışması Türkiye’nin gücüne güç katacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız yolun yolumuz davan davamızdır” diye konuştu.

“Dombıra” eşliğinde okunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajında ise, “tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet” vurgusu vardı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından okunan Erdoğan’ın mesajı şöyle:

“Cumhurbaşkanı yemini ettiğim gün, AK Parti ile hukuki bağım kesilmiş olabilir, ama sizlerle gönül bağım hiç bir zaman kesilmedi, inşallah hiçbir zaman da kesilmeyecek.

“Önümüzdeki dönemde yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi arayışları çerçevesinde Cumhurbaşkanı ile siyasi kadrosu arasındaki işbirliğini olumsuz etkileyen bu çarpık uygulamanın giderileceğine inanıyorum. Yakın siyasi tarihimizin en önemli demokratik olgunluklarından biri olarak değerlendirdiğim AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresinin başarılı geçmesini diliyorum. AK Parti kadrolarının teveccühüyle seçilecek yeni genel başkanı ve parti yönetim organlarında sorumluluk üstlenecek arkadaşlarımı şimdiden tebrik ediyorum. Kurulduğu günden beri kaderi ülkenin kaderiyle özdeşleşen bir harekete dönüşen AK Parti için bu kongreyi bir devir teslim anı, güç ve motivasyon tazelenmesi olarak görüyorum.

“AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi’nin, yeni genel başkan ile mahalle temsilcisinden milletvekillerine, belediye başkanlarından il genel meclisi üyelerine kadar partinin tüm mensuplarına hayırlı olmanı diliyorum. 27 Ağustos 2014 tarihinde genel başkanlık görevini kendisine devrettiğim Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na geçtiğimiz 21 aylık dönemde parti ve hükümette yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Kongre salonunda bulunan delegelere, misafirlere selamlarımı saygılarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.