'AKP algı operasyonu yapıyor'

'AKP algı operasyonu yapıyor'

KESK Mersin Şubeler Platformu siyasi soykırım operasyonlarını ve Eğitim Sen genel Merkezine yapılan polis baskınını protesto etti.

MERSİN - Tüm Türkiye’de Cuma günü başlatılan siyasi soykırım operasyonları, PKK kamplarına dönük hava saldırısı, özgür basın kurumlarına dönük erişim engellemesi ile birlikte Eğitim Sen Genel Merkezine yapılan polis baskını KESK Mersin Şubeler Platformu tarafından protesto edildi. Özgür Çocuk Parkı’nda “İnadına Barış, Demokrasi, Özgürlük, Eğitim Sen’e dokunma” pankartı açan eğitim sen üyelerine Demokratik Kitle Örgütleri ve siyasi partiler de destek verdi. “İnadına KESK in adına özgürlük” sloganının atıldığı açıklamada ilk olarak Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu söz alarak, ‘terör’ adı altında Eğitim Sen’e yapılan operasyonun algı operasyonu olduğunu vurguladı.

‘Yaralıların misafirhanede olduğu devletin bilgisi dahilinde’

KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İmam Özdemir, Eğitim Sen Genel Merkez binasının misafirhanesine yapılan operasyonla gözaltına alınan 11 kişinin AFAD tarafından kendilerine verilen kimlikler ile tedavi olduklarını ve Eğitim Sen misafirhanesinde kaldıklarının bilindiğini söyledi. Özdemir, yapılmak istenenin demokrasi güçlerine karşı bir algı operasyonu olduğunu kaydederek, “AKP hükümeti 7 Haziran’da aldığı yenilginin acısını demokrasi güçlerinden çıkarmaya çalışıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.