Akdoğan'dan Rusya'ya BM tepkisi: Bu ikiyüzlülükle nereye varılabilir?

Akdoğan'dan Rusya'ya BM tepkisi: Bu ikiyüzlülükle nereye varılabilir?

İstanbul'daki bir törende konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Rusya'nın, Türkiye'nin Suriye sınırındaki top atışlarıyla ilgili BMGK'ya başvurmasını sert bir dille eleştirdi.

BMGK, Rusya'nın başvurusu üzerine geçtiğimiz günlerde yaptığı oturumda bu konuyu ele almış ve Türkiye'den top atışlarını durdurmasını istemişti.

Rusya'nın daha sonra BMGK'ya sunduğu, Türkiye'nin Suriye'de olası bir kara harekâtıyla ilgili tasarısına ise kuruldan destek çıkmamıştı.

Akdoğan Rusya'yı "ikiyüzlü davranmakla" eleştirdi:

"Türkiye teröristlere top atışı yapıyor. Rusya ise masum sivilleri, hastaneleri, okulları vuruyor. Aynı gün 50'nin üzerinde masum ölmüş, utanmadan BM'ye Türkiye top atışı yapıyor toplantısı yaptırıyorlar. İşte bu ikiyüzlülüğe son vermek lazım. Terör örgütlerine silah gönderecekler, Türkiye'ye de taziye mesajı gönderecekler. Bu ikiyüzlülükle nereye varılabilir?"

'IŞİD paravan örgüt'

Akdoğan konuşmasında Putin'i SSCB eski liderlerinden Josef Stalin'e benzetti:

"Putin Stalin'e özendi. Stalin'in dönemini hatırlıyorsunuz değil mi? Nasıl yüz binlerce insan katledildi? Şimdi Stalin'e özenen bir Putin var".

Başbakan Yardımcısı konuşmasında, IŞİD'in paravan bir örgüt olduğunu da belirtti:

"Bir örgüt icat ettiler; paravan örgüt DAEŞ. Şimdi herkes onunla mücadele ettiğini söylüyor. Amerika, müttefikler, Rusya, İran, PYD kim varsa. Hepsi bir araya geldi IŞİD'i yenemiyor.

"Bu paravan bir örgüt. Sınırları yeniden tanzim etmek için herkes DAEŞ diyor. Kimsenin DAEŞ'e bir şey yaptığı yok. Rusya'nın bombaladığı yerlerde DAEŞ falan yok. Ilımlı muhalefet DAEŞ'i püskürtüyor. Rusya geliyor ılımlı muhalefetin üzerine bomba yağdırıyor" şeklinde konuştu."

Kremlin'den 'kaygılıyız' açıklaması

Bu arada Kremlin, Türkiye'deki sınırdaki top atışlarının "kabul edilemez" olduğunu açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcülerinden Dmitry Peskov, "Kremlin, Suriye-Türkiye sınırında artan gerilimden kaygı duyuyor" dedi.

Sözcü, Rusya'nın, Türkiye'nin Suriye topraklarında gerçekleştirdiği top atışlarının "kabul edilemez" olduğuna inandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.