Akdoğan: Operasyonlar bittiyse bu kadar ev niye tahrip ediliyor?

Akdoğan: Operasyonlar bittiyse bu kadar ev niye tahrip ediliyor?

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İlçede bulunan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, ‘Operasyonlar bittiyse bu kadar evin tahrip edilme nedeni nedir?’ diye sordu.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - 13 Mart tarihinde hendek ve barikatların kaldırılması gerekçesi ile sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Yüksekova’da yasak 44. gününe girdi.

İlçenin; Orman, Kışla, Mezarlık, Dize, Cumhuriyet ve Güngör Mahallerine yönelik yapılan bombardıman ve top atışlarının ardından, bir haftayı aşkın bir süredir Esenyurt ve Esentepe mahallerinde başlatılan arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

1-20160424163447.jpg

Yeni Mahallenin Dağlıca yolu üzerinde de arama tarama faaliyetlerinin başlatıldığı öğrenildi.

Haber merkezimize bulunduğu bölgeden fotoğraf ulaştıran HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, yasağın 38. gününde operasyonların bittiğinin açıklandığını ancak 44. gününde ilçenin semalarında dumanların yükselmeye devam ettiğini söyledi.

AKDOĞAN: EVLER ATEŞE VERİLİYOR

‘Operasyonların bittiğinin açıklanması hayatın normale döneceği beklentisi uyandırdı’ diyen Akdoğan,  evlerin ateşe verildiğini ileri sürdü.

İlçeden çektiği fotoğrafları Vali Yakup Canbolat’a da gönderdiğini ancak valinin kendisine dönüş yapmadığını anlatan Akdoğan, Kışla Tepesi, Güngör ve Cumhuriyet mahallerinde onlarca evin halen yanmaya devam ettiğini kaydetti.

İlk operasyonların yapıldığı bölgelerde hala dumanlar çıkmasına bir anlam veremediklerini belirten Akdoğan, Esenyurt ve Esentepe mahallelerinde evlerin kapılarının gözlerinin önünde patlatılmak sureti ile kırıldığına dikkat çekti.

"BU KADAR EVİN TAHRİP EDİLME NEDENİ NEDİR?'

‘Bu kadar evin tahrip edilme nedeni nedir?’ diye soran Akdoğan şunları söyledi: “Operasyonlar bittiyse geriye dönüp aynı yerler bir daha yakılıyorsa burada bir sorun var. Basının milletvekillerinin ve diğer heyetlerin giremediği mahallelerde neler yapılıyor kimse bilmiyor. Yaşananlar bizi ciddi anlamda kaygılandırıyor. Siz bu yakıp yıkmayı bu vahşeti ilçedeki operasyonlara bağlayamazsınız. Bu sürecin uzaması ilçede olup bitenleri gizlemeye dönüktür. Böyle bir şeyle anılmak istemiyorlar ise bir an önce yasağı kaldırmaları gerekir. Heyetlerin girişine izin verilmelidir. Kamuoyunun da Yüksekova’daki yakma ve yıkmanın önüne geçilmesi için gerekli duyarlığı göstermesi gerekir”

3-538.jpg

2-811.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.