Akdoğan: Her şey için zamanımız var, ölümler olmasın

Akdoğan: Her şey için zamanımız var, ölümler olmasın

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Yüksekova’da bulunan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, “Halen her şey için zamanımız var. İnsanlar ölmesin. İnsanlar hayatını kaybettiği sürece bizler kazanmayacağız” dedi.

ERKAN ÇAPRAZ - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ve HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ile birlikte sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Yüksekova’da bulunan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan henüz sokağa çıkma yasağı başlamadan atılan bir havan topunun bir mahalleye isabet etmesi sonucu 2’si gazeteci 4 kişinin yaralandığını söyledi.

haberingoruntuleri.gif

MÜZAKERE YÜRÜTENLERE FIRSAT VERİLMELİ

Akdoğan, Yüksekova Belediye Başkanvekili Adile Kozay ve HDP İlçe Eşbaşkanı Fikret Turgut ile beraber şehir merkezinde yaptığı açıklamada, "Halen her şey için zamanımız var. İnsanlar ölmesin. İnsanlar hayatını kaybettiği sürece bizler kazanmayacağız, AKP kazanmayacak, hükümet kazanmayacaktır. Dolayısıyla bu sokaklarda insanlar dolaşıyor buna rağmen 500 metre gerimizdeki yerden, annelerin gittiği bir yerde diğer köylerdeki karakollardan atış yaparak oradaki insanların yaralanmasına sebebiyet vermemişler. Biz biran önce müzakere yürütenlere fırsat verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şehirleri yok ederek değil, insanları yok ederek değil. Bu savaşa karar verenler bir kez daha gözden geçirsinler” dedi.           

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.