Akdoğan: Dolmabahçe bir mutabakat değildir

Akdoğan: Dolmabahçe bir mutabakat değildir

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dolmabahçe'de açıklanan bildiri ile ilgili olarak, "Dolmabahçe, bir mutabakat değildir. Dolmabahçe'nin bir mutabakat olmadığını o gün de söyledi." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclis 2016 Bütçe Kanun Tasarısı görüşüldü.

Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ve Yalçın Akdoğan, Maliye Bakanı Naci Ağbal kendilerine ait kurumlarla ilgili sunum yaptılar ve milletvekillerinin sorularını cevapladılar.

Akdoğan, Bulgaristan Türk'lerine ilişkin soruya, "Bulgaristan'daki soydaşlarımızla yakın ilişki içindeyiz. kişi içindeyiz. Hükümet olarak katkıda bulunuyoruz. Oradaki soydaşlarımız, vatandaşlarımızla iyi ilişkiler içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Dolmabahçe mutabakatına ilişkin soruya Akdoğan, "Dolmabahçe, bir mutabakat değildir. Dolmabahçe'nin bir mutabakat olmadığını o günde söyledim. Herhangi bir şey imzalanmış değildir. Yasama ile ilgili olarak HDP milletvekillerimizle bir araya geldik. Silah bırakılmasıyla ilgili şahidi HDP milletvekilleri okumuşlardır. Cumhurbaşkanı'mız açıklama yapmıştır. Biz liderimizin ötesinde söz söylemeyi doğru bulmuyoruz" dedi.

Ağbal, zorunlu trafik sigortalılarına ilişkin soruya, bu konuda kanun düzenlemesi çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.