Akdoğan: Devlet insanlar üzerinde yeni silahlar deniyor

Akdoğan: Devlet insanlar üzerinde yeni silahlar deniyor

Yüksekova'da polis kurşunu ile yaralanarak sevk edildikleri Van'daki hastanede tedavi altına alınan Hakkari İl Genel Meclisi Üyesi Sibel Çapraz ile Sefer Terzioğlu adlı gencin hayati tehlikesi sürüyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde önceki gün polisler tarafından vurulan ve ağır yaralı olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne kaldırılan Hakkari İl Genel Meclisi Üyesi ve Yüksekova Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Sibel Çapraz ile Sefer Terzioğlu'nun hayati tehlikesi devam ediyor. Anestezi yoğun bakım servisinde tedavileri devam eden Çapraz ve Terzioğlu'nu yalnız bırakmayan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Hakkari Belediyesi Eşbaşkan Vekili Fatma Yıldız, İl Genel Meclisi ile Hakkari Belediyesi Meclisi üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile yaralıların yakınlarının hastanedeki bekleyişi sürüyor.

AKDOĞAN: ÇAPRAZ, İNSANLAR ÖLMESİN DİYE SOKAKTAYDI

Polislerin hiçbir uyarı yapmadan, doğrudan sivil halka yönelik katliam girişimlerini devam ettirdiğini ifade eden HDP Hakkari Milletvekili Akdoğan, polislerin yaşlı, çocuk, kadın, genç demeden sivil yurttaşları katletmeye devam ettiğini vurguladı. Çapraz'ın insanların ölmemesi için sokaklarda mücadele ettiğine dikkat çeken Akdoğan, "Bugün il encümeni Sibel Çapraz hastanede yatıyor. Artık insanlar ölmesin diye sokaklarda tenekeler ile ses çıkaran halk ile birlikte iken doğrudan vuruldu. Dünden beri hem Yüksekova'da hem burada 2 ameliyat oldu ve şuan yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. Sefer Terzioğlu da dün bir ameliyat geçirdi" bilgisini verdi.

''AKP HÜKÜMETİ KENDİSİ GİBİ DÜŞÜNMEYEN HERKESE 'TERÖRİST' DİYOR''

Son dönemlerde Kürtler üzerinde yeni silahlar denenmeye başlandığına dikkat çeken Akdoğan, zırhlı araçlardan atılan mermilerin isabet ettiği kişilerde zehirlenmeler yaşandığını, bu nedenle de ameliyatlarının geciktiğini söyledi. Hakkari Valiliği'nin yaralıları "terörist" olarak nitelendirmesine de değinen Akdoğan, AKP hükümetinin kendisi gibi düşünmeyen herkesi "terörist" deyip, hedef gösterdiğini söyledi.

necipcapraz-001.jpg

'SİVİL YURTTAŞLARI KATLETMEK KİMSEYE BİRŞEY KATMAZ'

Çapraz'ın ağabeyi Necip Çapraz da kardeşinin gürültü üzerine evden dışarı çıktığını aktardı. Zırhlı araçtan ateş sonucu kardeşinin yaralandığını belirten Çapraz, kardeşinin Yüksekova ve Van'da 2 ameliyat geçirdiğini ve şu anda durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade etti.

Çapraz, devletin sivil yurttaşları hoyratça katletme girişiminin kimseye bir şey kazandırmayacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.