Akdeniz Belediyesi’ne yapılan operasyon Meclis’e taşındı

Akdeniz Belediyesi’ne yapılan operasyon Meclis’e taşındı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş, Akdeniz Belediyesi’ne yapılan operasyon ile ilgili yazılı açıklama yayımladı, ayrıca İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Akdeniz Belediyesi’ne yapılan operasyon ile ilgili yazılı açıklama yayımladı, ayrıca İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

“Akdeniz Belediyesi’ne yapılan operasyonun amacı halkın iradesini kırmaktır” denilen açıklamada, “Bu sabah itibariyle DBP Mersin Akdeniz İlçe Belediyesi’ne ve partililere yönelik düzenlenen operasyonda Akdeniz Belediye Eşbaşkanı Fazıl Türk ile beraber 25 kişi gözaltına alınmış, aynı anda Tarsus’ta da aralarında parti yöneticisi ve çalışanlarımıza dönük operasyon ile birçok kişi gözaltına alınmıştır” dedi.

Operasyonun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele birimince yapılmasının tek anlamının 17-25 Aralık’ın yıldönümünde, iktidarın kendisine yönelik kirli siyasi algıları HDP’ye yönlendirme gayreti olduğunu belirten Beştaş, “Bu operasyon demokratik-sivil siyasetimize dönük darbe operasyonlarının da bir parçasıdır. 17-25 Aralık yıldönümünde bu operasyonun yapılması sadece manidardır” dedi.

AK Parti’nin bir savaş konsepti yürüttüğünü belirten Beştaş, “Sözümüz ve çağrımız, yarın kapıları çalınacak olan diğer parti, kurum, medya ve demokratik kamuoyunadır. Savaş konsepti karşısında sessiz kalmayın! Bu çağrı partimiz HDP için değil, ülkemiz ve halkımız içindir” diye belirtti.

Ala’ya sorular

Beştaş, Akdeniz Belediyesi’ne yapılan operasyon ile ilgili İçişleri Bakanı Ala’ya  şu soruları sordu:

* Belediyelere yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonlarında neden tek hedef sadece HDP ve DBP’dir? Neden diğer belediyelere dair herhangi bir işlem yapılmamıştır da sadece DBP ve HDP hedef alınmıştır?

* HDP ve DBP’li belediyelere yönelik bu operasyonların özel bir nedeni var mıdır?

* HDP ve DBP’li belediyelere yönelik operasyonların gayesi HDP ve DBP’ye baskı uygulamak mıdır? Mevcut konjonktür gereği HDP ve DBP’ye uygulanan baskı ve sindirme politikalarının bir değişik versiyonu da bu gözaltı ve tutuklamalar mıdır?

* Bahse konu operasyonlar Bakanlığınızın HDP ve DBP’ye yönelik uyguladığı genel stratejinin sonucu mudur?

* HDP ve DBP’yi baskı altına almaya yönelik gündeminizdeki diğer uygulamalar ne olacaktır?

* HDP ve DBP’li seçilmişlere yönelik bu uygulamanın yasal bir dayanağı var mıdır? Halk iradesini tanımama anlamına gelen bu uygulamanın hukuka uygun olduğunu düşünüyor musunuz?

* Söz konusu operasyonlar ile amaçlanan Bakanlığınıza bağlı HDP ve DBP’li belediyelerin seçilmiş belediye başkanlarını, meclis üyelerini tutuklayarak yahut görevden alarak yerlerine kendi atayacağınız yöneticileri getirmek midir? Bu uygulamanın halk iradesini yok saymak anlamına geldiği ve Anayasaya aykırılık teşkil ettiğine dair düşünceleriniz nedir? Anayasa askıya mı alınmıştır?

Gözaltılar protesto edildi

HDP’li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’ün de bulunduğu 25 kişinin gözaltına alınması protesto edildi.

Akdeniz Belediye Binası önündeki protesto gösterisinde konuşan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu belediyenin yılın 300 günü Sayıştay, Danıştay ve Maliye müfettişleri tarafından denetlendiğini belirterek şunları söyledi:

“Müfettişler, bugüne dek belediyemizin ihale dosyalarında tek bir yanlış, hata, eksik veya kusur bulamamışlar, bizlere teşekkür ederek ayrılmışlardır. Çünkü Akdeniz Belediyesi’nin tüm ihaleleri, devletin ve Kamu İhale Kurumu’nun gözetiminde olmakla birlikte, basına ve kamuoyuna açık, şeffaf bir şekilde gerçekleşmektedir.

“Zira belediyemize konuk olan müfettişlerde daha birkaç gün önce tüm denetimlerini sona erdirip olumlu raporlarla kentimizden ayrılmışlardır. Bu operasyonlardaki amaç, belediyelerimizi ve temsil ettiği siyasi iradeyi terörize etmek, itibarsızlaştırıp, halk nezdinde yalnızlaştırmaktır. Ancak hiçbir şekilde bunu başaramayacaklardır. Gözaltına alınan arkadaşlarımız yalnız değildir ve derhal serbest bırakılmalıdır.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.