Akar: Bu geçmişle kalmayacağız, gerekli temizliği yapacağız

Akar: Bu geçmişle kalmayacağız, gerekli temizliği yapacağız

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Orgeneral Akar, darbe girişimcileri için “üniforma giymiş hainler” ifadesini kullandı, “Bu geçmişle kalmayacağız, gerekli temizliği yapacağız” dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, darbe girişiminin yaşandığı gece saldırıya uğrayan Ankara Emniyeti'ni ziyaret etti.

"Aynı kararlılıkla, azimle, gayretle asker, polis birlikte ülkemiz, milletimiz için ölürsek şehit, kalırsak gazi düsturuyla güvenlik konusunda bize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bu alçaklar, üniforma giymiş bu hainler ülkemize, milletimize özellikle silahlı kuvvetlerimize çok büyük zararlar verdiler. Bunlar adalet önünde mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaktır, bundan hiç şüphemiz yok" diye konuştu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın günlük programına ilişkin yapılan açıklamada, Erdoğan'ın saat 17.30'da Genelkurmay Başkanı Akar'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edeceği bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıca saat 18.30'da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edeceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.