Akademisyenlerle dayanışma standı

Akademisyenlerle dayanışma standı

Ankara Üniversitesindeki akademisyenler, meslektaşlarına yönelik saldırılara karşı dayanışma standı açtı.

Tutuklu Akademisyenlerle dayanışmak amacıyla Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde "Barışa ses ver" standı açıldı.

Ankara Üniversitesindeki öğretim görevlileri tarafından açılan stantta, önce tutuklu akademisyenlere kart ve mektup göndermek isteyen öğrenci ve öğretmenlerin mesajları toplandı. Daha sonra Cebeci Kampüsünde yoğunlaşan polis baskısı ve tutuklu akademisyenler için bilgilendirme yaptı.

Akademisyenler, 22 Nisan'da İstanbul'da tutuklu bulunan meslektaşlarının ilk duruşmasına gitmek isteyen öğrenci ve öğretim üyelerinin listesini de hazırladı.

Stantta her gün birkaç akademisyen sırayla nöbet tutuyor. 

'Duruşmaya hazırlanıyoruz'

Bugün stant nöbetinde olan İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Başaran, tutuklu arkadaşlarıyla dayanışmak amacıyla böyle bir çalışma sürdürdüklerini aktardı.

Başaran, "Tutuklu olan arkadaşlarımızın ilk duruşmasında İstanbul'da olabilmek için, kimlerin geleceğine dair bir liste hazırlıyoruz ve ne olursa olsun o duruşmada olmalıyız diyoruz. Ayrıca 11 Ocak tarihinden sonra işlerinden uzaklaştırılan akademisyenler için bir dayanışma sürecini örgütlemeye çalışıyoruz. 17 Nisan'da ODTÜ Vişnelik Tesislerinde akademisyenlerle dayanışmak amacıyla bir dayanışma yemeği vereceğiz ve burada o yemeğinin bilet satışları için çalışma yürütüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.