Akademisyenlere Almanya’dan ödül

Akademisyenlere Almanya’dan ödül

Aachen Barış Ödülü’ne bu sene Barış İçin Akademisyenler inisiyatifi layık görüldü. Ödül, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Almanya’nın Aachen kentindeki törenle teslim edilecek.

1988 yılından beri barış için katkıda bulunan kişi ve kurumlara verilen Aachen Barış Ödülü’ne bu sene Barış İçin Akademisyenler inisiyatifi layık görüldü.

Barış İçin Akademisyenler, ödülü Offene Heide girişimi ile paylaşacak.

Aachen Barış Ödül Komitesi tarafından yapılan açıklamada, bu sene verilecek olan ödülle barış isteyen akademisyenlerin ve Türkiye toplumunu bölme politikasına karşı mücadele edenlerin desteklemek istendiği belirtildi.

Komite’den yapılan açıklamada “Türkiye’de sürdürülebilir bir barış ortamının yaratılması ve devletin bölgedeki sivillere yönelik insan hakları ihlallerinin son bulması için çağrı yapan Barış Akademisyenlerine vermeyi uygun gördük” denildi.

Ödülün diğer sahibi: Offane Heide

Aachen Barış Ödülü’ne layık görülen diğer girişim Offene Heide’nin ise 20 yıldan daha uzun bir süredir Magdeburg’daki NATO ve Alman Ordusu’nun tatbikat merkezine karşı protestolar yürüten bir oluşum olduğuna dikkat çekildi.

Ödüller 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Almanya’nın Aachen kentindeki törenle teslim edilecek.

Aachen Barış Ödülü

Aachen Barış Ödülü 1988 yılından bu yana her yıl barış ve halklar arasında anlayışı geliştirmek için katkıda bulunan kişi ve kurumlara veriliyor.

Irkçılık, insan hakları ihlalleri ve savaşların insanlığa yaşattığı acılar konusunda duyarlı tavır takınan ödül, 1995 yılında Leyla Zana ve Ludwig Baumann, 2004 yılında Eren Keskin ile Çocuklarını Çeçenistan Savaşına yollamak istemeyen Petersburglu Asker Anneleri grubuna (Petersburger Soldatenmütter) verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.