Aile Bakanı'na 'istifa et' çağrısı

Aile Bakanı'na 'istifa et' çağrısı

Aile ve Sosyal Politikaları Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik tepkiler sürerken, bakanlık önünde eylem yapan Halkevci kadınlar, Ramazanoğlu'na istifa etmesi çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Karaman'da Ensar Vakfı'na bağlı yurtlarda 45 öğrencinin cinsel saldırıya uğramasının kamuoyuna yansımasının ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu katıldığı bir kurum toplantısında, "Bu olayın bir kere yaşanmış olması hizmetleri ile öne çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" şeklinde bir açıklamalarına yönelik tepkiler sürüyor. Halkevci kadınlar daha önce de bu tür açıklamalarla gündeme gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde protesto etti. 

'Tecavüzcüyü savunan bir Bakan istemiyoruz'

Bakanlığın önünde bir araya gelen kadınlar, "Ensar'ı koruma tecavüzü aklama, bir kerede istifa et" pankartı açarak sık sık "Ensar'ı koruma tecavüzü aklama" ve "Fetvalar sizin bu hayat bizim" sloganları attı. Eyleme CHP'den ihraç edilen Aylin Nazlıaka da destek verdi. Halkevleri kadınlar adına açıklama yapan Halkevi Kadın Sekreteri Dilşat Aktaş, Sema Ramazanoğlu'nun yaptığı açıklamada AKP'nin kadın düşmanı, gerici politikalarıyla kadınları ve çocukları tahakküm altına alarak, ataerkil sistem ilan ettiğini belirtti. Aktaş, Ramazanoğlu'nun özür dilemesini ve istifa etmesini istedi.

Kadınlar tartaklandı

Aylin Nazlıaka ise, daha önce Ensar Vakfı'nda bu tür taciz ve istismar olaylarının yaşandığını belirterek, "Bir kerecikten bir şey olmaz diyen Sayın Bakan olayın bir kere yaşanmış olması suçun ağırlığını hafifletmez. Kaldı ki konu sayılar değil küçücük çocukların cinsel saldırıya uğramasıdır" dedi. Sema Ramazanoğlu'nu istifa etmeye çağıran Nazlızkaya, "Bir kere istifa etseniz bir şey olmaz" şeklinde konuştu. Halkevci kadınlar açıklamanın ardından bakanın yanıtlaması istemiyle hazırladıkları soruları bakanlığa teslim etti. Bakanlığın önündeki duvara döviz asan kadınları sivil polisler tartakladı. Kısa süreli gerginliğin ardından grup dağıldı. 

'Bir ayda 7 cinsel istismar vakası '

Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi de, "Gericilik, cinsiyetçilik, istismar böyle eğitim olmaz" pankartı açarak Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması düzenledi. Grup adına açıklama yapan Sıla Uzunpınar, AKP'nin eğitim politikasıyla son bir ayda farklı illerde 7 cinsel istismar vakasının ortaya çıktığını kaydetti. " Bugün eğitim de çocuğa yönelik mezhepçilik, ayrımcılık ve istismarın bu kadar artmasının sorumlusu, Ensar Vakfı'nın eğitim kurumlarına, yurtlarına gözü kapalı kefil olan Milli Eğitim Bakanlığıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.