AİHM'in hakkında tedbir kararı verdiği Paksoy yaşamını yitirdi

AİHM'in hakkında tedbir kararı verdiği Paksoy yaşamını yitirdi

Cizre'de dün hastaneye getirilen cenazenin, vurularak yaralanan ve hastaneye kaldırılması 4 gün boyunca engellenen 16 yaşındaki Hüseyin Paksoy isimli çocuğa ait olduğu netleşti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün Nur Mahallesi'nden alınan cenazenin 14 Ocak'ta açılan ateş ile yaralanan ve hastaneye kaldırılması 4 gün boyunca engellenen 16 yaşındaki Hüseyin Paksoy'a ait olduğu netleşti.

Paksoy'un cenazesi bu sabah Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirildi. Şırnak'ın Uludere ilçesinde yaşayan ailesi cenazeyi teşhis etmek için kente geldi. Hastaneye giden ağabey Mesut Paksoy cenazenin kardeşi Hüseyin Paksoy'a ait olduğunu belirtti. 

Paksoy'un alınması için AİHM'e başvuru yapılmıştı 

Paksoy'un yaralı bulunduğu 4 gün boyunca aile avukatı Nuray Özdoğan, yaralının alınması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) başvuru yapmıştı. AİHM, Paksoy'un yaşam ve sağlık hakkının ihlal edildiğini belirterek, tedbir kararı almıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.