AİHM'den ilk tedbir kararı

AİHM'den ilk tedbir kararı

AİHM, Türkiye'ye 16 yaşındaki çocuk için tedbir kararı verdi.

AİHM, Cizre'de açılan ateşle yaralanan ancak ambulansın mahalleye girişine izin verilmediği için müdahale edilemeyen 16 yaşındaki Hüseyin Paksoy'un hastaneye kaldırılması için yapılan tedbir başvurusunu kabul etti.  Cumhuriyet'ten Kemal Göktaş'ın haberine göre, AİHM 16  yaşındaki Hüseyin Paksoy'un yaşam hakkının ve vücut bütünlüğünün korunması amlacıyla hükümetten yetkisi dahilinde her türlü tedbiri almasını istedi. 

Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi ve Ankara Barosu avukatı Nuray Özdoğan, AİHM'e 16 Ocak Cumartesi günü başvururak Cizre'nin Nur Mahallesi'nde sokağa çıkma yasakları kapsamında yapılan operasyonlar sırasında yaralanan Hüseyin Paksoy'a ambulansın mahalleye girişine izin verilmediği için müdahale edilemediği gerekçesiyle tedbir kararı verilmesini istedi.

AİHM jet hızıyla incelediği başvuruya ilişkin olarak bugün karar verdi. AİHM kararında başvurucunun yaşam hakkının ve vücut bütünlüğünün korunması amacıyla hükümetten yetkisi dahilindeki her türlü tedbiri almasını istedi. AİHM kararında taraflardan 25 Ocak'a kadar başvuranın sağlığı ve gelişmeler ile ilgili bilgilerin iletilmesini isteyen AİHM, 15 Şubat tarihine kadar da esas başvurunun yapılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.