AİHM Türkiye'den Cizre'de yaşanılanlara ilişkin savunma istedi

AİHM Türkiye'den Cizre'de yaşanılanlara ilişkin savunma istedi

AİHM Cizre'de yaşanan ölümlere ilişkin Türkiye'den 15 Şubat'a kapsamlı savunma istedi.

ANKARA - Anayasa Mahkemesi'nin Cizre'de bodrumlarındakilerin durumlarına ilişkin olarak yapılan tedbir başvurusunu reddetmesi üzerine Özgürlükçü Hukukçular Derneği avukatlarından Ramazan Demir ve İHD Genel Başkanı Avukat Öztürk Türkdoğan tarafından ret kararının çıkmasının ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşındı.

Kısa süre içerisinde talebi değerlendiren AİHM, Türkiye'den Cizre'de yaşanılanlar karşısında savunma istedi.

Dicle Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Cizre'de ölü yaralıların olduğu belirtilen ikinci bodrumda bulunan ve Mehmet Balcal, Mehmet Güri Ayaz, Mehmet Çağdavul, Abdullah Çıkmaz, Abdülkerim Özbek, Osman Tankan, Ömer Çörek, Fidan Dadak ve Harun Barın için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan tedbir başvurusunun red edilmesi sonrasında AİHM'e yapılan başvuruda, AİHM 15 Şubat'a kadar süre tanıyarak, hükümetten savunma istedi.

AİHM, başvurucuların iddia edildiği gibi yaralı olup olmadığını ve şu anki mevcut sağlık durumlarının ne olduğu, 9 kişinin hastaneye götürülmesi için acil servisler tarafından hangi girişimlerde bulunulduğu noktasında hükümetten savunma istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.