AİHM Cizre için 2 Şubat'ta karar verecek!

AİHM Cizre için 2 Şubat'ta karar verecek!

AYM'nin Cizre için tedbir kararını reddetmesinin ardından avukatlar tarafından tekrar tedbir kararı için başvuru yapılan AİHM, her geçen gün durumları ağırlaşan yaralılar için 2 Şubat'ta karar verecek.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), Cizre'de bir binanın bodrumunda mahsur kalan yaralılar için yapılan tedbir başvurusunu reddetmesinin ardından Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) avukatları tedbir başvurusu talebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurmuşlardı. AİHM, ÖHD üyesi Ramazan Demir'e talebin kendilerine ulaştığına dair bilgilendirme yaptı. 

AİHM, konuya ilişkin bir karar alacağını ancak her geçen gün daha kötüye giden 19 yaralı için 2 Şubat Salı günü karar vereceğini belirtti. 

DİHA'nın haberine göre, AİHM bu kararının kabul edilemez olduğunu belirten Demir, AİHM'e ilk başvurularının 23 Ocak tarihinde yaptıklarını ve o süreçten beri yaralılardan 2 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. 

"Orada 2 Şubat'a kadar yaşayan biri kalırsa AİHM karar verir" diye tepki gösteren Demir, artık Türkiye ile AİHM arasında bir işbirliği olduğunun kanıtlandığı söyledi. Demir, AİHM'in geçtiğimiz haftalarda verdiği tedbir kararlarını cesur bir şekilde sürdürmesi gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.