Ahmet Zeydan Vefat Etti

Ahmet Zeydan Vefat Etti

Eski Hakkari Milletvekili ve Pinyanişi aşiretinin büyüğü Ahmet Zeydan Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Zeydan için TBMM'de tören düzenlendi.

YÜKSEKOVA HABER - HABER MERKEZİ

Alınan bilgiyere göre, Pinyanişi aşiretinin büyüğü ve eski Hakkari Milletvekillerinden Ahmet Zeydan akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Ankara Bayındır Hastanesi'nde gece saatlerinde hayatını kaybetti.

37629Vefat eden eski milletvekili Ahmet Zeydan (82) için bugün TBMM'de tören düzenlendi. Törene, Zeydan'ın ailesi ile TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, TBMM İdare Amiri Hüsrev Kutlu, TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Zeydan'ın cenazesinin Cuma günü Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik Beldesi mezarlığında toprağa verilmesi bekleniyor.

AHMET ZEYDAN KİMDİR?

1928 yılında Yüksekova’da doğan Ahmet Zeydan, Pinyanişi aşireti büyüklerinden Kerem Zeydan’ın 7 çocuğundan en büyüğü idi. 12 yıl yani 3 dönem Hakkari milletvekilliği yapan Zeydan, evli ve 9 çocuk babasıydı.

Ahmet Zeydan, Şuan AKP Hakkari Milletvekilliğini yapan Dr. Rustem Zeydan’ın amcası, daha önce 3 dönem milletvekilliği ve 25 yıl Yüksekova Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Zeydan’ın da abisiydi.

37626

37627

37628