Ahmet Türk hakkında 18 yıla kadar hapis istemi

Ahmet Türk hakkında 18 yıla kadar hapis istemi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk hakkında yedi yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk hakkında 7 yıl 6 aydan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Türk hakkında hazırlanan 44 sayfalık iddianame, 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, Türk’ün telefon dinlemesinde KCK yapılanması içerisinde yer alan birçok kişiyle görüşme yaptığının belirlendiği belirtildi.

Türk’ün örgüt üyeliğine delil olarak da PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 2007-2009 arasında avukatlarıyla görüşmesinde Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) kurulmasıyla ilgili anlattıkları ve bazı telefon görüşmelerinde adının geçmesi  gösterildi.

İddianamede, Türk hakkında “örgüt üyesi olmak”, “örgüt propagandası yapmak” ve “2911 sayılı yasaya muhalefet” suçlarından 7 yıl 6 aydan 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.