Ahmet Özmen'den Yeni Şafak'a ihtarname

Ahmet Özmen'den Yeni Şafak'a ihtarname

Yeni Şafak'ın baro seçimleri dolayısıyla HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından tehdit edildiğini iddia ettiği Diyarbakır Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen, iddiaların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, gazeteye ihtarname yolladı.

Tahir Elçi'nin katledilmesi ardından Diyarbakır Baro Başkan Vekilliği görevini yürüten Av. Ahmet Özmen, Yeni Şafak'ın bugünkü “Baro’da HDP Baskısı” başlıklı haberine ihtarname çekti.

Habere konu iddiaları yalanlayan Özmen'in ihtarnamesinde şu ifadelere yer verildi: 

"1- Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin öldürülmesi olayının fail/failleri konusunda net yargı ve adres bildiren haber gerçeği yansıtmamaktadır. Tahir ELÇİ soruşturma dosyasında gelinen aşama itibariyle herhangi bir şüphelinin tespit edilerek soruşturulduğu konusunda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca ne tarafımıza ne de kamuoyuyla paylaşılmış bir bilgi bulunmaktadır. Diyarbakır Barosu, Tahir ELÇİ soruşturma dosyası ile ilgili, konunun önemine binaen periyodik olarak açıklama yapmakta, aynı açıklamalarda bulunmak üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na da çağrı yapmaktadır. Soruşturma dosyasını sulandıran, etkili bir soruşturma yürütmeyi güçleştiren bu tür haberlerin manipülatif ve kasıtlı yapıldığı düşünülmektedir. Tahir ELÇİ soruşturma dosyası halen devam etmekte olup, fail veya faillerin tespiti konusunda herhangi bir gelişme kaydedilmemiştir.

2- HDP Eş Genel Başkanı Sayın Selahattin Demirtaş, baromuzun mensubu bir meslektaşımız ve demokrat kişiliği ile bilinen önemli bir siyasetçidir. Diyarbakır Barosu Başkanlığı'na adaylığımı açıkladığım günden bu güne kadar kendisiyle, yakın çevresiyle veya başkanı olduğu partisiyle doğrudan veya dolaylı bir görüşmem olmamıştır. Kendisinin, yakın çevresinin veya partisinin, adaylığım konusunda şahsıma ve birlikte yola çıktığım arkadaşlarıma yönelik yine doğrudan veya dolaylı bir beyanı, telkini, baskısı ve hatta önerisi olmamıştır. Diyarbakır Barosu seçimlerini siyasal zemine çekmeye ve bunun üzerinden meşru olmayan amaçlar elde etmeye çalışan bir anlayışla kaleme alınan haber gerçeği yansıtmamaktadır. Diyarbakır Barosu, hak ve hukuk temelli mücadelesini, 8/9 Ekim 2016 tarihinde yapılacak Genel Kurul sonrasında seçilecek başkan, yönetici ve üyeleri ile devam edecektir." 

İhtarnamenin sonuç ve istem bölümünde ise "İş bu cevap ve düzeltme metnimizin tarafınıza tebellüğünden itibaren 3 gün içerisinde yayınlamanızı aksi takdirde yargı yoluna başvuracağımız ihtaren beyan ederim" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.