Ahmet Hakan’ı darp edenlerin serbest bırakılmasına itiraz

Ahmet Hakan’ı darp edenlerin serbest bırakılmasına itiraz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un darp edilmesine ilişkin gözaltına alınan 6 şüphelinin mahkemece serbest bırakılmasına itiraz etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un darp edilmesine ilişkin gözaltına alınan 6 şüphelinin mahkemece serbest bırakılmasına itiraz etti.

Ne olmuştu?

Gazeteci Ahmet Hakan, 1 Ekim’de CNN Türk’te sunduğu “Tarafsız Bölge” programının ardından saat 00.35’te evinin önünde bir otomobille gelen dört kişinin saldırısına uğramıştı.

Saldırı sonrası Amerikan Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet Hakan’ın kaburga ve burnunda kırıklar tespit edildi.

Saldırganlardan üçü gece, biri sabaha karşı yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Şüpheliler A.G., K.E., F.E. ve U.A.’nın verdikleri ilk ifadede trafik nedeniyle tartıştıklarını ve aralarında itiş kakış yaşandığını söyledikleri belirtildi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada gazeteci Ahmet Hakan’a evinin önünde saldıran kişilerin AKP’li olduğunu ve ihraç edildiğini yazdı.

Saldırganlar 4 Ekim’de sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. Adliyeye sevk edilenlere 3 kişinin daha eklenmesiyle gözaltına alınanların sayısı 7 olmuştu.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun nöbetçi savcısı, 7 şüpheliyi,  ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ ‘tehdit’, ‘hakaret’ ve ‘darp etmek’ suçlarından tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk etmişti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 7 kişiden sadece A.Ş.’yi ‘kasten yaralama’ suçundan tutukladı. Zanlılardan K.E., U.A. ve F.E. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3 kişi de serbest bırakıldı.

Mahkeme A.Ş.’nin rahatça tespit edilmesinden tutuklandığını, serbest bırakma gerekçesini de ‘delil yetersizliği’ olarak açıkladı.

Ahmet Hakan’ı köşesinden tehdit eden Star gazetesi yazarı Cem Küçük’ün de ifadesi alınacağı belirtilmişti.

Saldırganlar, Emniyet ifadelerinde saldırı için kendilerine 100 bin TL teklif edildiğini, emrin “reis”ten geldiğini söylemişlerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.