Ağrı Belediyesi 2015 yılı çalışma raporunu açıkladı

Ağrı Belediyesi 2015 yılı çalışma raporunu açıkladı

ğrı Belediyesi'nin 2015 yılı çalışma raporunu kamuoyu ile paylaşan Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık, DBP'li belediyelere yönelik yıpratma politikalarına dikkat çekti.

Ağrı Belediyesi, 2015 yılı çalışma raporunu sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve Ağrı'da çalışan ulusal ve yerel basın temsilcilerin katıldığı programla açıkladı. Programa Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık, belediye çalışanları ve DBP İl Eşbaşkanı Barış Kaya katıldı. Toplantıda Ağrı Belediyesi tarafından 2015 yılında hayata geçirilen projeler anlatılarak, belediyenin gelir ve giderlerin olduğu tablolar paylaşılarak, yapılan yatırımlar açıklandı. 

'DBP'li belediyeleri yıpratmak için ellerinden geleni yapıyorlar'

Toplantıda konuşan Sakık, Kürt halkına açılan savaşla birlikte DBP'li belediyelere yönelik yıpratma politikalarının devreye konulduğunu dile getirerek, "AKP son dönemlerde bizim belediyeleri yıpratmak için elinden geleni yapıyor. Ama sizde izlediniz ve biliyorsunuz biz kıt kanatlarla neleri başardığımızı. Biz kazandığımızdan beri her ay müfettiş gönderiyorlar. Ama belediyemizin hiçbir açığı yok. Her şeyimizle şeffafız. Her kuruşun hesabını verebilecek durumdayız. Biz onla gibi çalmadığımız için bizim belediyeleri mercek altına alıyorlar. Yapsınlar biz kimseden korkmuyoruz. Biz buralarda hem barışı inşa etmeye hem de halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını hatırlatan Sakık, "Siz önce kendi yolsuzluklarınıza bakın. Biz ilk belediyeyi aldığımızda onlarca defa Ankara'dan müfettiş istedik. Gelin inceleme yapın dedik ama gelmediler. Biz onlardan kalma 30 trilyon borç ödedik. Tabi bize soruşturma açacaklar" diye konuştu. 

'Ahlak ve vicdan sorunu'

Kuşatma altındaki kentlerin harabeye çevrildiğine işaret eden Sakık, hükümetin barış çağrılarına kulak vermesi gerektiğini vurgulayarak, "Böyle devam ederse çatışmalar baharda her yere sıçrayacak" dedi. AKP Hükümetinin Çöktürme Planı'na dikkat çeken Sakık, "Ülkemizin dört bir tarafından yaşanan bu ölümlerden dolayı içimiz kan ağlıyor. Başbakan bu gün Mardin'de mastır planını açıklayacağı söyleniyor. Biz sizi tanıyoruz. Geçmişte bu güne kadar bu palalarınızı tek tek biliyoruz. Bu sorun böylesi bir plan, terbiye etme sorunu değil. Bu sorun bir ahlak ve vicdan sorunudur. Kürtler ile cumhuriyeti kurdunuz ve sonra Kürtleri yok saydınız. Şehirleri altından yapsanız ne olur ilk önce bu halkın gönüllerini parçalamayın. Gelin bu kanı durdurun. En büyük plan devirdiğiniz barış masasını tekrar inşa etmektir" ifadesinde bulundu. 

Ağrı'da Tahir Elçi Meydanı 

AKP Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca'nın Ağrı Belediyesi tarafından yapılan hizmet çalışmalarını karalamaya çalıştığını dile getiren Sakık, Eski Van Caddesi olarak bilinen alana, katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin adının verileceğini açıkladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum