Afrika Birliği üssüne saldırı: En az 50 ölü iddiası

Afrika Birliği üssüne saldırı: En az 50 ölü iddiası

El Şebab, Somali’daki bir Afrika Birliği üssünde intihar saldırısı düzenledi. Somalili askeri yetkili üsteki çatışmanın devam ettiğini söylerken 50'den fazla barış gücü askerinin öldürüldüğü iddia edildi.

Kaide bağlantılı El Şebab örgütü militanları, sabah erken saatlerde Somali’nin Kenya sınırına yakın Gedo bölgesindeki El Ade kentinde yer alan Afrika Birliği üssüne girdi.

Önce araçlı bir intihar bombacısı kapının önünde kendini havaya uçurdu, ardından militanlar üssün içine daldı. Somalili askeri yetkili Hüseyin Abdulle ise üsteki çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Reuters ajansına konuşan El Şebab 'askeri operasyonlar sözcüsü' Şeyh Abdiasis Ebu Musab üssün ele geçirildiğini, barış gücü askerlerinin kaçtığını ve en az 50 askerin de öldürüldüğünü iddia etti. Musab, üste barış gücü kapsamındaki Kenyalı askerlerin görev yaptığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.