Afganistan'da Taliban'a darbe

Afganistan'da Taliban'a darbe

Afganistan'ın kuzeyinde yer alan ve stratejik öneme sahip Kunduz eyaleti valisi, eyalet başkentine giren Taliban üyelerinin ordu tarafından "yenilgiye uğratıldığını" açıkladı.

Vali Asadullah Amarkhil, operasyonda çok sayıda Taliban üyesinin öldürüldüğünü belirtti. Taliban üyelerinin dün Kunduz kentine girdiği bildirilmiş, bir görgü tanığı BBC'ye, militanların kentteki ilerleyişini gördüğünü ve gün boyu çatışmalar yaşandığını söylemişti.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit de, şehirde birkaç kontrol noktasının ele geçirildiğini belirtmişti. Ancak NATO güçleri ve yerel polis Pazartesi gecesi kentin kontrolünün yeniden sağlandığını, bölgeye ek asker ve özel kuvvet yerleştirildiğini açıkladı.

Kunduz Emniyet Müdürü Mohammad Qasim Jangalbagh AFP ajansına yaptığı açıklamada "yüzlerce Taliban üyesinin öldürüldüğünü" söyledi. Taliban Eylül 2015'te Kunduz'u kısa süreliğine ele geçirmiş ancak NATO destekli hükümet güçleri kenti birkaç gün içinde yeniden geri almıştı.

Kunduz Eyalet Yönetimi üyesi Amruddin Wali, Afgan TV kanalı Ariana News'e yaptığı açıklamada kentin ana meydanında Taliban'ın bayrağının yükseldiğini söyledi.

Afganistan'ın en büyük kentlerinden Kunduz, 2001'de devrilen Taliban yönetiminin kuzeydeki kalelerinden biriydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.