Afganistan Devlet Başkanı Gani: IŞİD'i gömeceğiz

Afganistan Devlet Başkanı Gani: IŞİD'i gömeceğiz

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani hükümet güçleriyle çatışan IŞİD'i 'gömeceklerini' söyledi.

İsviçre kasabası Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu sırasında BBC'ye röportaj veren Gani "IŞİD bir Afgan olgusu değil, vahşet eylemleri insanları örgütten uzaklaştırdı" dedi.

Gani "Afganlar şimdi intikam peşinde. Yanlış insanları karşılarına aldılar" diye devam etti.

Gani ayrıca bölgesel ve uluslararası bir IŞİD karşıtı hareket için çağrıda bulundu.

"Büyük risklerle uğraştığımızı reddedemeyiz" diyen Gani, "Diplomatik çabalarımın çoğu bölgesel bir görüş birliği elde etmek üzerine. Geçmiş husumetleri ve öngörüsüzlüğü miras almış bir bölgede, bu çok çaba ve dikkat gerektiriyor" dedi.

ABD, geçen hafta IŞİD'in Afganistan'daki kanadını terör örgütü listesine aldığını açıklamıştı.

Geçen yıl Ocak ayında oluşturulan Afganistan'daki IŞİD örgütü, Pakistan ve Afganistan Talibanının eski üyelerinden oluşuyor.

Taliban ile IŞİD arasındaki hakimiyet rekabeti IŞİD'in bölgedeki etkisini sınırlıyor. Taliban IŞİD'i yok etmek için 1000 savaşçıdan oluşan "özel kuvvet" birimi oluşturduğunu açıkladı.

Gani Talibanla barış görüşmelerinin Nisan ayında başlamaması durumunda çatışmaların artacağı ve bunun etkilerinin bölgede hissedileceğini söyledi.

Şubat ve Mart aylarının önemli olduğunu söyleyen Gani, "Zaman dostumuz değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.