Af Örgütü’nden tutuklu akademisyenler için kampanya

Af Örgütü’nden tutuklu akademisyenler için kampanya

Uluslararası Af Örgütü, barış bildirisine imza attıkları için tutuklanan akademisyenlerin serbest bırakılması için kampanya başlattı.

Uluslararası Af Örgütü, tutuklu akademisyenlerin serbest bırakılması ve imzacılara dönük soruşturmaların durdurulması için kampanya başlattı.

Uluslararası Af Örgütü, Türkiye yetkililerini, Muzaffer Kaya, Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Meral Camcı’yı serbest bırakmaya ve onlara yönelik tüm suçlamaları düşürmeye çağırdı.

Af Örgütü’nün çağrı metninde, “Dört akademisyenin 10 Mart’taki basın açıklamasındaki ifadeleri ve 11 Ocak’ta 1128 akademisyen tarafından imzalanan bildirideki ifadeler hiçbir şekilde şiddete teşvik etmemektedir ve ifade özgürlüğü hakkı kapsamında güvence altındadır” ifadeleri yer aldı.

Yrd. Doç. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanmışlardı.

Kampanyaya buradan ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.