Af Örgütü: Hayatı tehlikede olanlar Türkiye'ye gönderilmemeli

Af Örgütü: Hayatı tehlikede olanlar Türkiye'ye gönderilmemeli

Uluslararası Af Örgütü, Yunanistan’daki iltica başvurularının değerlendirilmesinin çok aceleye getirilmemesi konusunda uyardı. Örgüt, hayatı ve hakları tehlikede olan kimsenin Türkiye’ye gönderilmemesini istedi.

Uluslararası Af Örgütü, Yunanistan'daki iltica başvurularının çok aceleye getirilmemesi uyarısı yaptı. Deutsche Welle Türkçe servisinin haberine göre, Uluslararası Af Örgütü'nün Avrupa Direktörü Iverna McGowan, Brüksel'deki Avrupa Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Hayatı ya da hakları tehlikede olan hiç kimsenin Türkiye'ye geri gönderilmediğinden emin olmalıyız" dedi.

Örgüt, niteliğin nicelikten önce gelmesi çağrısında bulundu. McGowan, Türkiye'ye daha fazla göndermenin eksik acıma duygusunu gösterdiğini söyledi. Iverna McGowan, Uluslararası Af Örgütü'nün her iltica başvurusunun ayrıntılı şekilde incelenmesini talep ettiğini söyledi.

McGowan, enerjinin mültecilerin Türkiye'ye gönderilmesine harcanmasındansa, hükümet başkanlarının daha fazla mültecinin diğer Avrupa ülkelerine dağıtılmasına çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.