Af Örgütü ‘Diyadin Çocukları’ için adalet istedi

Af Örgütü ‘Diyadin Çocukları’ için adalet istedi

Uluslararası Af Örgütü, 2015’te Ağrı’nın Diyadin ilçesinde çalıştıkları fırında polis tarafından öldürülen 19 ve 16 yaşlarındaki Orhan Arslan ile Muhammet Aydemir’in öldürülmesiyle ilgili dünya çapında başlattıkları adalet kampanyasına destek istedi.

Uluslararası Af Örgütü, 12 Ağustos 2015’te Ağrı’nın Diyadin ilçesinde çalıştıkları fırında polis tarafından öldürülen Orhan Arslan (16) ile Muhammet Aydemir’in (19) öldürülmesiyle ilgili dünya çapında başlattıkları adalet kampanyasına destek verilmesini istedi.

Örgüt, 10 Haziran’da ‘Diyadin Çocukları İçin Adalet’ isimli kampanya kapsamında soruşturmada yaşanan usulsüzlüklere dikkat çekerek başta adalet olmak üzere bir dizi somut taleple kamuoyunu imza vermeye çağırmıştı.

Örgütü, taleplerinin gerçekleşmesi için kamuoyuna imza verme çağrısında bulunmuştu.

Orhan Arslan ve Muhammet Aydemir’in ölümünün birinci yılında açıklama yapan Af Örgütü, olay ile ilgili gerçekleri ortaya çıkarmada somut adımların atılmadığını belirterek, “Delillerin toplanması ile ilgili usulsüzlükler, tanıklara yönelik kötü muamele ve gerçekleri ortaya çıkarmada somut adımların atılmaması soruşturmanın sorunlu bir şekilde ilerlediğine işaret ediyor” ifadelerine yer verdi.

Muhammet ve Orhan’ın öldürülmeleriyle ilgili tüm gerçeklerin açığa çıkarılması için her türlü adımın atılması gerektiğini ifade eden Af Örgütü, “Cezai soruşturmanın derhal, bağımsız ve tarafsız bir şekilde gerçekleştirilmesi, tüm sorumluların adalet önüne çıkarılması ve cezasızlık yaşanmamasını talep ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.