Adliye önünde puşili protesto

Adliye önünde puşili protesto

Meclis'te görüşülmeye devam eden "iç güvenlik paketi"ne karşı çıkan Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri, paketin geri çekilmesini istedi. Avukatlar, İzmir Adliyesi önünde yüzlerini puşi ile kapatarak paketi protesto etti.

İZMİR / İSTANBUL - Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İzmir Şubesi, "iç güvenlik paketi"ne ilişkin İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Çok sayıda avukatın destek verdiği açıklamada "İç güvenlik yasasına hayır. Puşi'ye özgürlük" pankartı açılırken avukatlar, puşi ile yüzlerini kapattı. Eylemde, "Faşizme karşı omuz omuza", "Hükümet al yasanı başına çal" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. Avukatlar adına basın açıklamasını okuyan ÖHD İzmir Şubesi üyesi Canan Uçar, haksız gözaltlılara, yargısız infazlara, çocuk cinayetlerine ve tutuklamalarına, özel hayatın gizliliğine çevre talanlarına ve nice hak özgürlükler sahip çıkmak için 'İç güvenlik' paketine karşı olduklarını söyledi. Uçar, yasanın geri çekilmesini istedi. 

'Bu yasa ile tutsaklar robotlaştırılmak isteniyor'

ÖHD ve Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAD), "İç güvenlik paketi" ve İran'ın idam politikalarını protesto etmek amacı ile Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Pankart ve dövizlerin açıldığı açıklamada sık sık "Zindanlar boşalsın tutsaklara özgürlük", "AKP yasalarına hayır" sloganları atıldı. Açıklamada ilk olarak söz alan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ayşe Erdem, AKP'nin bu yasa ile kamu düzenini bahane ederek insanların demokratik haklarını kullanmasını engellemeye çalıştığını söyledi. AKP'nin bu paketine karşı gerek mecliste gerek sokakta mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Erdem, bütün demokratik çevreleri bu yasa karşısında mücadele etmeye çağırdı. 

adl2.jpg

'Yasa cezaevi'nde ölümleri artıracak'

ÖHD yöneticisi Şule Recepoğlu, AKP'nin bu yasa ile Kürtlere, muhalif kesimlere ve demokrasiye karşı savaş açtığını söyledi. AKP hükümetinin, yasanın cezaevi ayağını eksik bırakmamak için sessiz sedasız cezaevlerine yönelik bir tasarıyı da yasallaştırdığına dikkat çeken Recepoğlu, "Bu yasa tutuklu ve hükümlülerin robotlaştırılması ve hiç bir şeye itiraz edememelerini sağlamaya dönük bir çabadır. Öte yandan tutuklu yakınları sadece cezaevlerine girerken aranmayacak, çıktıklarında da aranacak. Bu şekilde cezaevi görüşleri aileler için işkence haline çevrilecek" dedi. Yasanın cezaevlerinde ölümlerin önünü açacağı uyarısında bulunan Recepoğlu, "Yasada cezaevinde bir müdahale olması durumunda buradaki güvenlik görevlilerinin isimlerinin gizli olacağı da hüküm altına alınmış ki katillere ulaşamayalım" diye konuştu. 

İran'da Kürtlere yönelik idam politikalarına da değinen Recepoğlu, "Kürt halkı Kürdistan'ın dört parçasında özgürlük mücadelesi yürütmektedir. Halkımızın bu özgürlük mücadelesini idamlarla sindirmeye çalışan sömürgeci devletler büyük yanılgı içerisindeler" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.