Adana'da sağlıkçılar mobing uygulamayı protesto etti

Adana'da sağlıkçılar mobing uygulamayı protesto etti

Adana'da sağlık emekçileri, angarya çalışmaya ve sağlık çalışanlarına uygulanan mobing uygulamasını protesto etti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şubesi (SES) ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, angarya çalışma ve sağlık çalışanlarına uygulanan mobing uygulamalarını yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Adana Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada, "Angarya çalışmaya ve keyfi görevlendirmelere hayır" pankartı açılarak, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı atıldı. Açıklamayı yapan Adana SES Şube Başkanı Kürşat Köstü, sağlık emekçilerine karşı yapılan bu keyfi uygulamaları kınadı. Köstü, 40 saatin üzerindeki çalışmaların mesai olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Kürdistan'da süren savaşın bittiği iddia edilerek sağlık emekçilerinin fikri alınmadan görevlendirilmelerin yapıldığını söyleyen Köstü, "Yapılan bu görevlendirme belirli bir plan ve programa bağlı olmadan tepeden inme bir onayla, personelin görüşü alınmadan yapılmakta. Uygun çalışma ortamı bulunmayan, çatışmaların devam ettiği bölgede yapılan çalışmalar niteliksiz kalmaktadır" dedi. Köstü, son olarak Adana'dan gönderilen 11 sağlık emekçisinin 9'unun ise SES üyesi olmasını manidar bulduklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.