Adana’da domuz gribi iddiası

Adana’da domuz gribi iddiası

Adana’da yüksek ateşle acil servise başvuran ve domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alınan 3 kişi hayatını kaybetti. Ölen 3 kişiden alınan örnekler Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı’na gönderildi.

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçen hafta yüksek ateş şikayeti nedeniyle acil servise başvuran 45 hastanın 6’sı, domuz gribi taşıdığı şüphesiyle tedavi altına alındı. Domuz gribi şüphesiyle tedavi edilen Türkiye vatandaşı 4 aylık hamile L.B. ile 2 Suriyeli’nin geçen hafta hayatını kaybettiği bildirildi.

Ölen 3 kişiden alınan örneklerin incelenmek üzere Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı’na gönderildiği bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Adana Valisi Mustafa Büyük ise örneklerin inceleme aşamasında olduğunu ve bu nedenle henüz domuz gribi denilemeyeceğini açıkladı. Ölenlerin domuz gribi şüphesiyle tedavi edildiğini fakat başka hastalıkların da tetiklenmiş olabileceğini belirten Vali Büyük, "Raporlar çıktıktan sonra kesinleşecek. Şuanda grip vakalarının yaygın olması nedeniyle hastanelerde titiz bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.