Adana'da 8 asker tutuklandı

Adana'da 8 asker tutuklandı

Darbe girişimi ardından Adana'da gözaltına alınan 8 asker çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Öte yandan "paralel yapı içerisinde oldukları" gerekçesiyle aralarında polis müdürlerinin de olduğu 193 polis açığa alındı.

Darbe girişimi ardından Adana'da gözaltına alınan 8 asker, emniyetteki ifade işlemleri ardından savcılığa sevk edildi. "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırma veya bu düzenin yerine başka bir düzen getirmeye çalışma, Cumhurbaşkanı'na suikastta bulunma, cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya kalkma, silahlı terör örgütüne üye olma, silahlı isyana kalkışma" suçlamaları ile sorgu hâkimliğine sevk edilen 
8 asker, aynı suçlamalarla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Öte yandan tüm askeri birlikler önünde polisin bekleyişi devam ederken, erler dahil tüm askeri personelin ise polislerce sorgulandığı öğrenildi. Teskereye giden erlerin ise tezkere öncesi emniyet müdürlüklerine götürülüp, sorgulandıkları ifade edildi.

Darbe girişimi ardından başlatılan operasyonlar çerçevesinde ise Adana'da "paralel yapı içerisinde oldukları" gerekçesiyle aralarında polis müdürlerinin de olduğu 193 polis açığa alındı. Polislerin silah ve kimliklerine el konulup, rütbelerinin söküldüğü ve haklarında soruşturma açıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.