Adalet Bakanı Bozdağ’dan Yalanlama

Adalet Bakanı Bozdağ’dan Yalanlama

Adalet Bakanı Bozdağ, "Adalet Bakanlığı görüşünde, bireysel başvurunun incelenmesi için olağan kanun yollarının tüketilmesi gerektiği açıkça ifade edilmiştir" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesine bakanlık tarafından gönderilen görüşte "Anayasa Mahkemesi iç hukuk yolları tüketilmeden esasa girip karar verebilir" dediğine ilişkin haberleri yalanladı.

Bozdağ, "Adalet Bakanlığı görüşünde, bireysel başvurunun incelenmesi için olağan kanun yollarının tüketilmesi gerektiği açıkça ifade edilmiştir" dedi.

Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mahkeme kararları gerekçeli olur. Gerekçe, kararın yasaya uygunluğunu, nedenini ve ne olduğunu gösterir. Kararın doğruluğu, anayasaya, yasaya, delillerin sıhhatine, yasanın doğru yorumuna ve delillerin doğru analizine uygun doğru hükümle ölçülür. Adalet Bakanlığı görüşünde, bireysel başvurunun incelenmesi için olağan kanun yollarının tüketilmesi gerektiği açıkça ifade edilmiştir. Adalet Bakanlığı görüşü, Anayasa Mahkemesine destek yarışına giren gazeteleri ve gazetecileri tekzip etmektedir. AYM kararını doğru göstermek için Adalet Bakanlığı görüşündeki bir cümleyi bağlamından koparıp kullanmak, yanlış kararı doğru yapmaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.