Adalet Bakanı Bozdağ: 'Gülen, Humeyni gibi dönecekti'

Adalet Bakanı Bozdağ: 'Gülen, Humeyni gibi dönecekti'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında Fethullah Gülen'in darbe girişiminin başarılı olması halinde Humeyni gibi Türkiye'ye geleceğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TSK içerisinde Fethullahçı yapılanmanın bir darbesi olduğunun çok açık olduğunu vurgulayarak, “Bütün emareler, bütün deliller orayı çok net gösteriyordu. Halkımızın bunu bilmesi son derece önemli, halkın meydana inmesi de son derece önemli” ifadesini kullandı. Bozdağ, özetle şunları ifade etti

"Canilerin netice alabileceğini görüyorduk"

“Halk meydana indi, tankların üzerine yürüdü ve bütün bu ilkler o gece yaşandı. Demokrasiye sahip çıktı. Biz yani millet sokağa çıkmasaydı bu gözü dönmüş canilerin netice alabileceğini görüyorduk. Onlar her şeyi göze almışlar, infazları göze almışlar, vatandaşın üzerine tank sürmeyi, bomba atmayı, tarayarak hepsini öldürmeyi göze almışlar. Çok vahşice bir planlama yapılmış. Ama vatandaş ne zaman sokağa çıktı. Askeriyenin etrafını, Meclisin etrafını, Genelkurmayın etrafını kuşattı, havaalanlarının önüne araçlarını çekti, hava meydanlarına girdi vatandaş işe el koydu. Esasında darbeyi yapanlara en büyük darbeyi vatandaşımız vurdu. O yüzden vatandaşın sokağa çıkması çok önemlidir.”

"İfadeler arasında çelişkiler var"

“Yeni yeni deliller ortaya çıkıyor. Elde edilmiş delillerin henüz deşifre, tasnif ve analizi yapılmış değil. Bazı ifadeler var. Bu ifadeler arasında çok çelişkiler var, darbede fiilen görev almış bir kişi ben bu işte yoktum diyor ama işin içinde bu şekilde konuşanlar var. Bütün bunların yalan olduğunu ortaya koyan pek çok ifade var. Yani bu ifadeler arasında çelişkiler var. O ifadeleri tekzip eden onlarca ifade ortaya çıkabilir. Kamera kayıtları, telefon kayıtları, geceki konuşmalar ondan önceki gecelerde yapılan konuşmalar, mobese kayıtları pek çok şey var. Bunların hepsi ortaya çıkacak.

"Kim bu yurtta sulh konseyi?"

“Ortada bir Yurtta Sulh Konseyi var. Kim bu Yurtta Sulh Konseyi? Bunun ortaya çıkması gerekiyor. Yurtta sulh konseyi üyeleri kim? Fethullah Gülen’in emir ve talimatıyla bu işler yapılıyor. Bundan kimsenin tereddüttü yok. Deliller şu anda dosyada bunu ispat edecek yeteri kadar delil var. Bana göre 79 milyon milletimize göre hatta Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarına göre herkese göre bu işi Fetullah Gülen’in emir ve komutası altındaki Türk ordusunun değil, Fethullah Gülen ordusunun yaptığı ve diğer bazılarının da ona katıldığı çok açık. Tamam, Fethullah Gülen talimat verdi ama onun adına bu işi vekaleten bu işi deruhte eden bir numara, bu yurtta sulh konseyi kimlerden oluşuyor. Bunu bilmiyor mu? 'Yurtta sulh konseyi yönetime el koymuştur' diye TRT’de bunu okutanlar bu Yurtta Sulh Konseyi'nin kimlerden olduğunu bilmiyor mu? Bu darbenin içerisinde olanlar bunu bilmiyor mu? Bal gibi biliyorlar, herkes biliyor ama bu ortaya çıkacaktır.”

"Gülen'in iadesi siyasi karardır"

“Amerika’nın güçlü bir istihbaratı var, Rusya’nın güçlü bir istihbaratı var, başka ülkelerin istihbarat örgütleri var ve şu anda devletleri yöneten bütün yöneticilerin bu işi tertipleyen, planlayan, sevk ve idare edenin Fethullah Gülen olduğu konusunda ben en ufak bir şüphe taşıdıklarına inanmıyorum. Bir şey daha söyleyeyim bu karar hukuki bir karar değil, siyasi bir karardır. İade taleplerinin tamamı siyasidir ve iade kararları da siyasidir.

 

"Humeyni gibi dönecekti"

"Darbeyi yapan Fethullah Gülen 40 yıldır bu darbe için hazırlanıyor. Devletin kılcal damarlarına kadar sızdıran ve bunların hepsini vakti için hazırlayan bir beyin o. Orduya sızacaksınız, mülkiyeye sızacaksınız, yargıya sızacaksınız, devletin her kademesine sızacaksınız ve günü geldiği zaman devleti kilitleyeceksiniz ve darbe yapılacak ve yeni bir dünya kurulacak. Şimdi onların hedefi bambaşka sadece Türkiye için değil. Bakın ben daha önce söyledim Humeyni Paris’ten nasıl döndüyse Fethullah Gülen de Türkiye’ye öyle dönecekti ve Türkiye’de sadece anayasa rafa kaldırılmış olmayacaktı bana göre rejim de değişecekti. Nasıl Atatürk ile beraber yeni bir Türkiye varsa Fethullah Gülen’in gelişiyle beraber yeni bir Türkiye ortaya çıkacaktı. Ben çok daha şey söyleyeyim Türkiye’de her şey değişecekti. Medyası, sermayesi, her şeyi el değiştirecek yeni bir Türkiye oluşacak ve bu yeni Türkiye’de Fethullah Gülen’in kurduğu yeni rejime biat etmeyen, sadık olmayan kimsenin yaşama hakkı olmayan bir yapıya doğru gidecek çünkü bambaşka bir şey.”  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.