Acil olmadıkça yola çıkmayın

Acil olmadıkça yola çıkmayın

Hakkari’de kar yağışı nedeniyle il merkezinden tüm il ve ilçelere bağlantı sağlayan karayollarının ulaşıma kapandığı bildirildi.

ERKAN ÇAPRAZ - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Karayolları yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede günlerdir aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle Hakkari’nin çevre il ve ilçelerle ulaşımını sağlayan tüm karayolları ulaşıma kapandı.

YÜZLERCE ARAÇ MAHSUR KALDI

Hakkari-Van karayolunun Karasu mevkiinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yüzlerce aracın mahsur kaldığı, Karayolları 117. Şube şefliği karla mücadele ekiplerinin mahsur kalan araçları kurtarmak için çalışma başlattığı bildirildi.

Çalışmaları yerinde takip eden Karayolları 117. Şube Şefi Esat Erin, yoğun kar  yağışı ve tipiye rağmen yollarda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Mahsur kalan vatandaşlara ulaşmamıza az kaldı. Yüksekova-Van ve Hakkari-Van karayollarını şuan tek şeritli olarak ulaşıma açmış bulunmaktayız ancak yağış ve tipi devam ettiği için yer yer ulaşım kesintileri tekrar başlıyor. Sabah saatlerine kadar yolu çift şeritli olarak açmayı planlıyoruz."dedi. Erin, vatandaşlardan acil bir durum olmadıkça yola çıkmamaları çağrısında bulundu.

YOL DURUMU

Öte yandan Karayolları 114. ve 117. Şube şefliklerinden alınan bilgilere göre şuan Hakkari-Yüksekova, Hakkari-Şırnak, Hakkari-Van, Hakkari-Çukurca, Hakkari-Durankaya, Yüksekova-Şemdinli, Yüksekova-Esendere, Yüksekova-Dağlıca ve  Şemdinli-Derecik karayollarının ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum