'Acil Çağrı hattını gereksiz yere meşgul etmeyelim'

'Acil Çağrı hattını gereksiz yere meşgul etmeyelim'

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Şubesi tarafından “Yaşama Yol Ver” kampanyası çerçevesinde stand kurulurken, vatandaşlar sağlık hizmetlerinin önemi hakkında bilinçlendirildi.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari merkez Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Bınevş Kadın Merkezi önünde “Yaşama Yol Ver” standı kuran Hakkari 112 Acil Sağlık Müdürlüğü personelleri, yoldan geçen vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunarak broşür dağıttı. 112 personelleri vatandaşlara şapka ve araç koku giderici gibi hediyeler de verdi.

Burada açıklamalarda bulunan 112 Şube Müdürü Ümit Kızılay, 'İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Acil Sağlık Hizmetlerinin daha hızlı sunulması ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesindeki ambulanslar ile sağlık ekiplerinin vakalara zamanında ulaşmaları için İl Sağlık Müdürlüğü 112 Şube Müdürlüğü tarafından “'Yaşama Yol Ver “ kampanyasını başlattıldığını söyledi.

i-1-20151127151522.jpg

Kızılay, "112 Acil Çağrı hattının hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi, gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada çok ciddi şekilde sıkıntıların yaşanmasına neden olmaktadır. Bu yılın 11 aylık döneminde acil çağrı hattına 979342 çağrının geldiğini ve bunlardan sadece 13100 çağrı için acil çıkış yapıldığını görmekteyiz. Sonuç olarak yapılan 979342 çağrının yani yüzde 90’a yakın bir oranın gereksiz ve asılsız olduğu anlaşılmaktadır. Ucunda bir canın kurtarılmasını sağlayacak kişilerin bulunduğu 112 Acil telefon hattının gereksiz yere meşgul edilmesini kabul etmek mümkün değildir. Her insan, bir gün 112 acil ambulansına ihtiyacı olabilme ihtimalini düşünerek hareket etmelidir. Acil telefon hattını meşgul edenler, başka bir insanın hatta bir yakının hayatını kaybetmesine neden olabilir" dedi.

i-2-816.jpg

Sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kızılay, "112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi nedeniyle ilimizde bu günden itibaren 112 Acil Sağlık Hizmetleri personelleri tarafından kampanya başlatılmıştır. Konu hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla ildeki bütün ilkokul öğrencilerine yönelik bilinçlendirme eğitimi yapacağız" dedi.

i-3-374.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum