Açığa alınmalara karşı pedal çevirdiler

Açığa alınmalara karşı pedal çevirdiler

Amed'te açığa alınan eğitim emekçileri, hukuksuz kararı ve öğretmenlere dönük saldırıları pedal çevirerek protesto etti. Eyleme HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın öğretmen eşi Başak Demirtaş, çocuklarıyla birlikte katıldı.

Diyarbakır Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararıyla açığa alınan Eğitim Sen’li öğretmenler ve Diyarbakır Bisiklet ve Doğa Sporcuları Kulübü, Diclekent semtindeki Eğitim Sen 2 Nolu Şube önünde biraraya gelerek, şehir merkezinde bisikletle tur attı. Görevden almaların yanı sıra öğretmenlere dönük saldırı ve tutuklamaları protesto eden grup, Ofis semtindeki Eğitim Sen 1 Nolu Şube önüne kadar geldi. 

Bisiklet turuna öğrencilerin yanı sıra kendisi de öğretmen olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş çocukları ile birlikte katıldı. Eğitim emekçileri, "Amed uyuma öğretmenine sahip çık", “Zafer direnen emekçiklerin olacak”, “Direne direne kazanacağız” slogan ve zılgıtları eşliğinde tur attı. Amed turu yapan eğitim emekçilerine halk da korna ve alkışlarla destek verdi.

Elazığ'taki oturma eylemine destek ziyareti

Elazığ açığa alınan öğretmenlerin Eğitim Sen binasındaki nöbet eylemi de sürüyor. Eyleme kentteki yurttaşların yanı sıra komşu il Meletî'den (Malatya) eğitim emekçileri de destek ziyaretinde bulundu. Dayanışma dileklerinde bulunan Eğitim Sen Meletî Şube Başkanı Tarık Kaya, "Eğitim Sen’in demokratik, laik, bilimsel, anadilinde eğitim yaklaşımından dolayı üyeleri üzerinde bir saldırı konsepti yürütülmektedir” diye konuştu. Kapatılan Köy Enstitüleri'nde eğitmenlik yapan ünlü sendikacı Fakir Baykurt’un, "Öğretmen el açmaz, aman dilemez öğretmen sadece ders verir” sözünü hatırlatan Kaya, "Kimse bizden geri çekilip her şeyi sindirmemizi beklemesin. Biz bu ülkenin aydınlık yüzleriyiz, eğitim emekçileriyiz, biz tutumumuzu ve duruşumuzu hiçbir zaman bozmayacağız” dedi.

d1-037.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.