AB’yle vize görüşmeleri FT’de: Türkiye bazı kriterleri yerine getirmeli

AB’yle vize görüşmeleri FT’de: Türkiye bazı kriterleri yerine getirmeli

Türkiye’nin Avrupa Birliği ile yürüttüğü vize muafiyeti görüşmelerine yer veren Financial Times gazetesi, Türkiye’nin zorlu engellerle karşı karşıya olduğunu yazdı.

Britanya’nın etkin gazetelerinden Financial Times, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine vize muafiyeti konusunu kaleme aldı.

Karşılanmamış kriterler

Gazete, Ankara’nın 72 kriterden 10’a yakınını halen yerine getirmediğine dikkati çekerken, bunların en önemlisinin; Terörle Mücadele Yasası’nın reformu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bazı kararlarının uygulanması olduğunu yazdı.

Gazete haberinde; “Karşılanmamış kriterlerin en kritik olanları, güvenlik kurumlarını kapsayacak bilgi güvenliği yasalarının geliştirilmesi, azınlık haklarını daha iyi koruması için terör yasalarının revize edilmesi ve siyasi finansmanı şeffaflaştıracak yolsuzluğa karşı önlemlerin alınması” denildi.

Erdoğan’ın icraatlarıyla çelişen reformlar

Gazete, Avrupa Birliği’nin istediği terörle mücadele reformuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yasaları genişletme çabalarının çakıştığını ifade etti.

Türkiye’den ayrıca 11 ülkeye vize muafiyeti uygulaması ve Kıbrıs vatandaşlarına yönelik ayrımcı politikalardan vazgeçmesi isteniyor.

Nihai oylama Haziran’da

Avrupa Komisyonu, Çarşamba günü Türkiye’ye Şengen bölgesinde vize serbestisi uygulanması için Avrupalı yetkililere resmen teklifte bulunacak.

Nihai oylama ise Haziran’da yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.