'ABD'li diplomattan izahat alındı'

'ABD'li diplomattan izahat alındı'

Bülent Arınç, ABD'nin Türkiye'yi dinlediği iddialarına ilişkin; "Amerika'nın isminin geçmesi münasebitiyle görevli Maslahatgüzar, bu sabah Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak kendisinden izahat alınmıştır" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"ABD MASLAHATGÜZARI'NDAN İZAHAT ALINDI"

Arınç, ABD'nin Türkiye'yi dinlediği iddialarını değerlendirerek; "Amerika'nın isminin geçmesi münasebitiyle görevli Maslahatgüzar, bu sabah Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak kendisinden izahat alınmıştır" dedi. 

"HEPİMİZDEN DAHA ÇOK BİLGİYE SAHİP OLDUKLARINI BİLİYORUM"

Genelkurmay Başkanı'nın 'Yol haritasını basından okuyoruz' sözlerinin sorulması üzerine Arınç şöyle yanıt verdi; "MGK toplantılarında neler konuştuğumuzu özet halinde arz ediyoruz. Yaptığımız her konu bir devletin işidir. Devletin ilgili kurumları da kendi rollerini en güzel şekliyle yerine getirmektedirler. Bir kurumun diğerinin bu konuda ne yaptığından habersiz olması da mümkün ve doğru değildir. Genelkurmay Başkanımızın ifade etmek istediği konu bence çok farklı bir konudur. Zannediyorum ki bu sorunuza çok detaylı bir cevabı yeri ve zamanı gelince Başbakanımız verirler. Ama ben Genelkurmay Başkanımızın ve komuta kademesindeki subaylarımızın, kendi görev alanları içersinde adeta bir devlet projesi halinde yürütülen ve Çözüm Süreci olarak nitelendirilen bu olayın içersinde görevlerini bihakkın yerine getirdiklerini, ne yapıldığı ve ne yapılması gerektiği konusunda da hepimizden daha çok bilgiye sahip olduklarını biliyorum."

"ÇOK ŞÜKÜR Kİ HAYATTADIRLAR. BULUNDUKLARI YER BİLİNMEKTEDİR"

Arınç, Musul'da rehin alınan 49 Türkiye vatandaşının son durumu hakkında bilgi vererek şunları kaydetti; "Acı bir olay. 49 yurttaşımız uzun bir süredir maalesef Türkiye'ye ulaşamamıştır. Çok şükür ki hayattadırlar. Bulundukları yer bilinmektedir. Kendileriyle irtibat sürdürülmektedir. Ancak oradan alınıp Türkiye'ye getirilmeleri şu an için mümkün olmamıştır. Büyük bir ümitle müjde vereceğimiz anı bekliyoruz. Hayatları konusunda hiç kimsenin endişesi olmasın. İrtibatımız bulunmaktadır. Ayrı, özel bir çalışma yapılıyor. İnşallah kavuşacağız."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.