AB'den Türkiye’ye: Sınırı açın

AB'den Türkiye’ye: Sınırı açın

Avrupa Birliği Türkiye’den sınır kapısını açmasını istedi. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Şefi Federica Mogherini, “Mültecileri sınırdışı etmemek yasal bir görev,” dedi.

Türkiye sınırındaki onbinlerce Suriyeli nedeniyle Avrupa Birliği’nden (AB) bir açıklama geldi.

Avrupa Birliği  Dış İlişkiler ve Güvenlik Şefi Federica Mogherini Türkiye’den sınır kapısını açmasını istedi.

Amsterdam’da AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda konuşan Mogherini, “Bu ahlaki bir görev. Aynı zamanda uluslararası korumaya  ihtiyaç duyanları, mülteci başvurusu yapanları sınırdışı etmemek  de yasal bir görev. Suriye’den gelen bu insanların uluslararası korumaya ihtiyaç duydukları sorgulanamaz bir gerçek,” dedi.

AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ve Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders de sınırın açılması çağrısını Türkiye’ye ilettiklerini belirtti.

Çavuşoğlu: 5 bin kişi sınırdan alındı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye’nin ‘açık kapı’ politikasını sürdürdüğünü ve şu ana kadar 5 bin kişinin sınırdan alındığını söylemişti.

Türkiye, Suriyelilerin toplu halde Kilis’teki Öncüpınar kapısından geçişine izin vermezken, sınır ötesinde kurulan kamplara insani yardım gönderiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.