AB’den ‘sıcak savaş’ uyarısı: Bu, Rusya’yla Türkiye arasında olabilir

AB’den ‘sıcak savaş’ uyarısı: Bu, Rusya’yla Türkiye arasında olabilir

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’den ‘sıcak savaş’ uyarısı geldi. Mogherini, “Bir sıcak savaş tehlikesi var. İlle de ABD ve Rusya arasında değil ama Rusya’yla Türkiye arasında olabilir” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Rusya ve Türkiye arasında ‘sıcak savaş’ yaşanabileceği yönünde uyarıda bulundu.

Suriye’de yaşanları, bölgesel aktörlerin vekalet savaşı olarak adlandırdıklarını ancak tehlikenin bundan çok daha büyük olduğunu dile getiren Mogherini, bahsettiğinin bir soğuk savaş olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Karşımızda, her zaman üzerinde durduğumuzdan farklı bir sıcak savaş tehlikesi var. İlle de ABD ve Rusya arasında değil ama Rusya’yla Türkiye arasında olabilir.”

Mogherini’nin bu sözleri, ABD ve Rusya’nın Suriye’de ateşkes için anlaşmaya vardıklarını duyurmalarının ardından geldi.

“Çözüm sürecine dönülsün” çağrısı

Mogherini ayrıca Türkiye’deki yasaklara ve çatışma durumuna dair de değerlendirmelerde bulundu.

Barış sürecini hatırlatan Mogherini, “Yolun bu olduğuna inanmayı sürdürüyoruz ve bunu hem Türk yetkililere hem de Kürtlere söyledik” dedi. (İMC)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.