ABD’de hayata kar molası

ABD’de hayata kar molası

ABD’nin kuzeydoğusunda beklenen ve günlerdir uyarısı yapılan kar fırtınası Washington DC ve Pennsylvania civarında Cuma öğlen, New York’ta ise akşam saatlerinde başladı.

Özellikle Washington DC için çok ciddi uyarı yapıldı ve olağanüstü hal ilan edildi. Kar fırtınasının yaklaşık 50 milyon kişinin hayatını olumsuz etkilemesi bekleniyor.

En son 2012’deki Sandy Kasırgası sırasında kapatılan Washington DC metrosu kapatıldı, şehir içi otobüs seferleri durduruldu. Devlet daireleri Cuma günü tatil edildi. Neredeyse özel kurum ve şirketlerin tamamı iş yerlerini kapattı, çalışanlarını evden çalıştırdı.

Kar fırtınası federal başkentte olunca siyaset de durdu. Kongre yapılması planlanan oylamaları erteledi, Beyaz Saray düzenlenecek Madalya Töreni’ni erteledi.

Binlerce uçuş iptal

Kar fırtınası hava trafiğini de etkiledi. Philadelphia Uluslararası Havaalanı ve Washington DC’deki Dulles Havaalanı’nda Cumartesi günü yapılması planlanan tüm iniş ve kalkışlar durduruldu. American Airlines, bu bölgeye ya da bu bölgeden yapılan 700’den fazla uçuşunu iptal edildi. New York’taki üç havaalanı da açık. Ancak ciddi sayıda rötarlar ve iptaller yaşanıyor.

Özellikle geçen sene birkaç defa yapılan kar fırtınası uyarılarında yağışın beklenenin çok altında kalmasının ardından bu yıl tahminler tuttu ve ABD’nin kuzeydoğusu kara teslim oldu. Beklenen rekorların kırılıp kırılamayacağı, fırtınanın gerçek maliyeti ve boyutu Pazar günü yağış bu bölgeyi terk ettiğinde anlaşılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.