ABD ve Güney Kore’den Kuzey Kore’ye karşı işbirliği

ABD ve Güney Kore’den Kuzey Kore’ye karşı işbirliği

Kuzey Kore’nin nükleer ve füze tehdidine karşı Güney Kore’ye yüksek teknolojili füzesavar yerleştirilmesine karar verildiği bildirildi.

Yüksek İrtifalı Terminal Alan Savunması (THAAD) olarak adlandırılan füzelerin kısa, orta ve uzun menzilli balistik füzeleri engelleyecek şekilde tasarlandığı aktarıldı. Güney Kore Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “ABD ve Güney Kore, Kore Cumhuriyetinin ve halkın güvenliğini sağlamak, Kuzey Kore’nin nükleer silah, kitle imha silahları ve balistik füze tehdidinden korumak amacıyla THAAD sisteminin konuşlandırılması konusunda ortak bir karar aldı. Güney Kore ve ABD, THAAD sisteminin en kısa sürede konuşlandırılması için ortak bir çalışma yürütüyor” denildi.

Öte yandan, iki ülkenin sistemin konuşlandırılacağı bölgeyi seçme konusunda da son aşamaya geldiği bildirilirken, sistemin 2017 yılının sonuna kadar faaliyete geçmesi bekleniyor. Kuzey Kore, balistik füzelerin yanı sıra Haziran ayının sonlarında orta menzilli Musudan füzesi denemesi gerçekleştirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.