ABD, Türkiye-İsrail görüşmelerinden memnun

ABD, Türkiye-İsrail görüşmelerinden memnun

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, "Bölgedeki iki önemli müttefikimiz Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiyi daha iyi bir noktaya taşıyan görüşmeleri memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, İranlı yetkililerin, ABD'yi vizesiz ziyaret edebilecek durumda olan ancak 2011'den sonra Irak, Suriye, İran ve Sudan'a giriş yapanların vize almak zorunda kalacağı yönündeki kaygılarına ilişkin soru üzerine, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in kaygılarını not ettiğini belirterek, "Yeni tasarının İran'ın ticari menfaati ile çakışması söz konusu değil" dedi.

TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİLERİ

Türkiye ile İsrail arasındaki müzakerelerin sorulması üzerine Kirby, "Türkiye ve İsrail arasında diplomatik ilişkilerin düzeltilmesi adına yürütülen haberleri gördük. Bölgedeki iki önemli müttefikimiz arasındaki ilişkiyi daha iyi bir noktaya taşıyan bu görüşmeleri memnuniyetle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

MUSUL KRİZİ

Kirby, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Obama arasında yapılan telefon görüşmesinde de gündeme gelen Musul'daki Türk askerlerinin nöbet değişimi hakkındaki soruya ise "Türkiye'nin askerlerini çekeceği yönündeki haberleri gördük ve bunu memnuniyetle karşılıyoruz" yanıtını verdi.

Kirby, Irak'taki bütün askeri faaliyetlerin Irak hükümetinin rızasıyla gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.