ABD Savunma Bakanı Carter: “IŞİD’in 2 Numaralı İsmi Öldürüldü”

ABD Savunma Bakanı Carter: “IŞİD’in 2 Numaralı İsmi Öldürüldü”

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında IŞİD’in 2 numaralı ismi olan örgütün finansal işlemleri ile ilgilenen Hacı İmam’ın öldürüldüğünü söyledi.

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, operasyonlar sırasında IŞİD'in 2 numaralı isminin öldürüldüğünü söyledi.

Carter öldürülen kişinin örgütün finansal işlemleri ile ilgilenen Hacı İmam olduğunu ifade etti. Carter, Hacı İmam ile Brüksel saldırıları arasında bir bağlantı olup olmadığına dair herhangi bir bilginin bulunmadığını söyledi.

Carter, “Sistematik bir şekilde IŞİD kadrolarını saf dışı bırakıyoruz. Aslında, ABD ordusu bu hafta düzenlediği operasyonlarda örgütün aralarında Hacı İmam’ın da bulunduğu bazı üst düzey yöneticilerinin öldürüldü. Hacı İmam, örgütün finansal işlemleriyle ilgileniyordu ve iç işlerden sorumluydu” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.